Britský den na Pražském hradě

22.03.2018 19:01

V pátek dne 23. března 2018 ve 12:00 hodin v rámci Britského dne proběhne na I. nádvoří Pražského hradu, po Slavnostním střídání stráží, společné vystoupení Ústřední hudby Armády České republiky, Vojenského uměleckého souboru Ondráš a vojenské hudby Pipes and Drums.

Britský den na Pražském hradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Velvyslanectví Velké Británie v České republice pořádá v pátek dne 23. března 2018 festival britské kultury Britský den. Tématem festivalu je 100 let trvání britsko-českých vztahů. V rámci Britského dne ve 13:30 hodin na Malostranském náměstí v Praze velvyslanec Velké Británie Nick Archer a ministryně obrany Karla Šlechtová zahájí festival, kdy uvedou vystoupení skotských vojenských dudáků a bubeníků, Ústřední hudby Armády České republiky a Vojenského uměleckého souboru Ondráš. 

Armáda České republiky zde poprvé veřejnosti převede ukázku programu, se kterým plánuje vystoupit v létě na největším světovém festivalu vojenských hudeb – Královském festivalu vojenských hudeb v Edinburghu v rámci oficiálních oslav 100. výročí založení Československa. 

Nad účastí českých armádních souborů na Královském festivalu vojenských hudeb převzal záštitu prezident republiky Miloš Zeman.

12:00 hodin – začátek slavnostního střídání stráží, fototermín 
foto, TV – vstup na novinářský průkaz

Vstup pro novináře na slavnostní střídání stráží je středním traktem (vchod do KPR z II. nádvoří Pražského hradu). Pro vstup do areálu Pražského hradu lze, po předložení novinářského průkazu, využít „zaměstnanecký vchod“ z ulice U Prašného mostu (směrem od tramvajové zastávky Pražský hrad). Z protokolárních důvodů je nutné dostavit se 30 minut před začátkem akce, na pozdější příchody nebude brán zřetel. Podmínkou je společenský oděv.

Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…