Další arbitráž týkající se staveb dálnice D47 skončila, rozhodčí soud přiznal ŘSD více než 35 milionů

10.10.2018 14:59

Ředitelství silnic a dálnic ČR byl doručen další rozhodčí nález týkající se sporů ohledně staveb dálnice D47. Rozhodčí soud při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR v nálezu rozhodl, že zhotovitelé úseku D4708.2 dálnice D47, společnosti EUROVIA CS, a. s. a Advanced World Transport a. s., musí ŘSD ČR zaplatit částku 25,899 mil. Kč spolu s úrokem z prodlení ve výši přesahující částku 10 milionů Kč.

Další arbitráž týkající se staveb dálnice D47 skončila, rozhodčí soud přiznal ŘSD více než 35 milionů
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Uvedený rozhodčí nález se konkrétně týká sporu, v němž ŘSD ČR žalovalo zhotovitele uvedeného úseku dálnice D47 o zaplacení částky přibližně 129 mil. Kč odpovídající ceně nedodané části oceli do ocelových nosných konstrukcí mostů SO 201 (most na D1 přes sil. III/4785 Polanecká ul., rybník Rojek a trať ČD) a SO 216 (most na dálnici D1 přes ČD, produktovody a řeku Opavu), které jsou součástí stavby D4708.2. Rozhodčí soud částečně uznal nárok ŘSD ČR na slevu z ceny díla za dodání menšího množství oceli, než zhotovitel vyfakturoval a ŘSD ČR zaplatilo. Při posuzování nároku ŘSD ČR rozhodčí soud dospěl k závěru, že použití menšího množství oceli do ocelových nosných konstrukcí obou mostů má ve spojení s dalšími faktory vliv na jejich funkčnost a životnost.

Rozhodčím soudem přiznaná částka coby sleva z ceny díla bude použita na údržbové práce, které zajistí zachování obvyklé funkčnosti a životnosti obou mostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…