Další vodní nádrž obnovily Lesy ČR na Chomutovsku

15.06.2022 10:06 | Tisková zpráva

Vodní nádrž na Telčském potoce na Chomutovsku zvanou Gabrielka obnovily Lesy České republiky za 7,8 milionů korun v rámci vlastního programu Vracíme vodu lesu. Půlhektarové vodní dílo u německých hranic pojme až 12,6 tisíc metrů krychlových vody.

Další vodní nádrž obnovily Lesy ČR na Chomutovsku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Stovkami vodohospodářských projektů vrací Lesy České republiky do krajiny vodu. Reagují tak na klimatickou změnu a s ní související sucho. Příkladem obnovené lesní nádrže je i Gabrielka v katastrálním území Gabrielina Huť.

„Při komplexní rekonstrukci jsme ze zátopy vytěžili sediment, vyměnili výpustný objekt včetně potrubí, zbourali a znovu jsme postavili s použitím moderní železobetonové konstrukce bezpečnostní přeliv pro převádění povodňových průtoků,“ říká Michal Rousek, náměstek severočeského oblastního ředitele Lesů ČR pro vodní hospodářství a investice.

Zároveň vzniklo takzvané litorální pásmo vodní plochy se stabilní hladinou, tedy plynulý přechod mezi vodním prostředím nádrže a okolním územím, které svědčí vodomilným živočichům, jako je ropucha obecná či skokan hnědý a dalším.

Více o vodohospodářských projektech Lesů ČR čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…