Socialisté si za útoky proti sobě mohou sami, myslí si Filip

09.05.2010 11:21

Doba, která zbývá do voleb, se krátí. Spolu s ní se ale stupňuje agresivita předvolebních kampaní a také různé útoky. Zejména na členy ČSSD.

Socialisté si za útoky proti sobě mohou sami, myslí si Filip

Místo místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se zotavuje z útoku, který na něj podnikl ve středu na mítinku opilý útočník, byl hostem nedělní Partie TV Prima šéf socialistů Jiří Paroubek, který se střetl s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem.

Útočníkovi, který dal Sobotkovi facku, hrozí až šest let vězení. Zda jde o nepřiměřeně vysoký trest Paroubek komentovat nechtěl. "Nechal bych to na policii a státním zástupci, eventuelně na soudu, my se teď věnujeme předvolební kampani," uvedl šéf socialistů s tím, že kvůli útokům, s nimiž se jeho strana setkala, celou kampaň restrukturalizuje.

Výzvy k mému zastřelení jsou už moc, myslí si Paroubek 

"Ve Slaném jsem zažil plakát, který vyzýval k mému zastřelení, v Kladně přilétla láhev s utopenci," popsal Paroubek některé z důvodů, proč jeho strana odvolala velké mítinky. "Je to příjemné být mezi čtyřmi, pěti, šesti tisíci lidmi, ale upřímně, domnívám se, že zdraví a životy lidí jsou přednější," uvedl lídr ČSSD s tím, že pokud by například lahev s utopenci nepřistála na deštníku jedné ženy, ale na konkrétní osobě, mohla ji ohrozit na životě.

Více čtěte:

Bijec Sobotky promluvil: Měla to být facka za jeho špatnou práci 

Předseda KSČM Filip popřál místopředsedovi ČSSD brzké uzdravení, ale obvinil sociální demokracii z toho, že si za útoky do vlastních řad mohou sami. "Sobotkovi bych přál, aby se zotavil, myslím, že to je nepřípustný útok (...), ale podíl viny sociální demokracie je markantní," řekl v nedělní Partii.

Nemluvíte férově, obvinil Paroubek Filipa

"Vytýkám vám tón Vaší kampaně, to je mé legitimní právo," dodal šéf komunistů. Paroubek ale kontroval: "Ten útok s tím, že si za to můžeme sami, je nefér," řekl na adresu lídra KSČM. Ten ale tvrdí, že se socialisté nesoustředí na to, co je třeba prosadit v celostátní politice, ale spíše na tvrdou a útočnou kampaň. A to se jim podle něj mstí.

Paroubek ale Filipovo obvinění popřel. "My to neděláme v teoretické rovině jako vy, kteří nemusíte nikde vládnout," uvedl na adresu komunistů. 

Více čtěte:

Na recesistických plakátech ODS vládne Paroubek a Filip 

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…