Hašek: Lhala nám vláda o povodňové dani?

25.07.2011 15:08

Daň 100 korun na hlavu, kterou zavedl ministr Kalousek po loňských povodních, prý nemusí skončit v nápravě a řešení povodňových škod.

Hašek: Lhala nám vláda o povodňové dani?

Jsem velmi znepokojen výroky vysokých úředníků ministerstva financí ČR, kteří v rozhovoru pro Hospodářské noviny poprvé otevřeně přiznávají, že takzvaná povodňová daň, 100 korun na hlavu, kterou zavedl ministr Kalousek po loňských povodních, nemusí skončit v nápravě a řešení povodňových škod, ale že by mohla být využita státem na snížení schodku státního rozpočtu. To je podle mne nepřijatelné a znamená to, že veřejnost byla vládou brutálně oklamána. Žádám proto ministra financí Miroslava Kalouska, aby veřejnosti okamžitě jasně řekl, kolik peněz bylo zatím od začátku roku na takzvanou povodňovou daň vybráno, zda je bude alokovat nebo je bude vázat účelově na krytí povodňových škod a měl by ujistit veřejnost, že tyto peníze nebudou sloužit ke snížení schodku státního rozpočtu.

Zároveň vyzývám Nečasovu vládu, aby s ročním zpožděním začala s hejtmany jednat o tzv. "Olomoucké výzvě", která shrnuje nutná legislativní i exekutivní opatření  státu v oblasti protipovodňové prevence i řešení následků povodní..

JUDr. Michal Hašek
hejtman Jihomoravského kraje
předseda Asociace krajů ČR

Dále čtěte:
Sobotka (ČSSD): Povodňová daň je podvod
Vytopená žena: Stovku na povodně dá snad každý rád

Dotaz Michalu Haškovi můžete položit ZDE ##PROFIL 302##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…