Kočí (ODS): Žádný průzkum v krajích jsme nezadávali

19.08.2011 8:48

Informace v článku se nezakládají na pravdě, text navíc obsahuje nepodložené spekulace.

Kočí (ODS): Žádný průzkum v krajích jsme nezadávali

Skutečností je, že si ODS žádný průzkum, který by mapoval vývoj volebních preferencí politických stran v krajích, nezadávala. Nechali jsme si zpracovat pouze průzkum celostátních preferencí a z toho vyplývající volební model. Aby mělo jistou váhu šetření v jednotlivých krajích, muselo by se ho účastnit podstatně větší množství respondentů. Celostátní průzkum ukázal, že v rámci volebního modelu by ODS získala 21 procent hlasů, zatímco ČSSD 30 procent, TOP 09 16 procent, KSČM 15 procent a VV 5 procent. Podle tohoto průzkumu tedy výsledky ODS mírně převyšují volební výsledek v loňských parlamentních volbách, z čehož rozhodně nelze usuzovat, že "ODS padá".

K článku lze jen dodat, že do krajských voleb zbývá více než rok a jediným relevantním "průzkumem" veřejného mínění jsou vlastní volby. Do značné míry ho ovlivní volební účast, kromě schopnosti politických stran obhájit svůj program. Toho si je ODS dobře vědoma.

Stejně tak i toho, že vývoj v celé Evropě vede odpovědné politické reprezentace k reformním opatřením. Některá z nich nejsou populární, ale jsou nezbytná, abychom se vyhnuli větším problémům v budoucnosti. Dělat ovšem v současné době dalekosáhlé závěry na základě neověřených údajných interních materiálů je jen dalším produktem okurkové sezóny.

Mgr. Jan Kočí, hlavní manažer ODS

Vyšlo v Lidových novinách

Více:
Interní průzkum ODS. Katastrofa. Vedení mlčí. Nespokojenci kritizují

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!