Vaňhová (ČSSD): Kraj se hodlá spojit s významnými podnikateli

20.04.2010 18:26

Litvínovský Unipetrol RPA chce zlepšit spolupráci s krajem.

Vaňhová (ČSSD): Kraj se hodlá spojit s významnými podnikateli

Na pozvání vedení Ústeckého kraje se v pondělí 19. dubna uskutečnilo na krajském úřadu setkání s představiteli společnosti Unipetrol PRA, s. r. o. Za Ústecký kraj se jednání účastnila hejtmanka Jana Vaňhová a oba její náměstci, Pavel Kouda a Arno Fišera. Za Unipetrol RPA byl přítomen generální ředitel Artur Paździor, Pavel Sláma, ředitel úseku ochrany životního prostředí a Jan Martínek, vedoucí odboru komunikace.

Představitelé kraje vyjádřili určitou nespokojenost s komunikací ze strany litvínovské chemičky v souvislosti s ekologickou havárií v Unipetrolu RPA na sklonku prosince 2009, kdy únikem ropných látek došlo k masivnímu znečištění řeky Bíliny. Proto bylo hlavním cílem setkání najít cesty ke zlepšení vzájemné komunikace a spolupráce.

Dále čtěte: Vaňhová (ČSSD): Příprava reformy regionální politiky EU 

Generální ředitel Artur Paździor ujistil, že společnost má zájem na zlepšení vztahů s krajem, že se chce podílet na zkvalitňování života v regionu. „Unipetrol je otevřený ke komunikaci, při dalších jednáních rádi seznámíme vedení kraje s našimi plány v oblasti ochrany životního prostředí," řekl generální ředitel.

„Kraj investuje nemalé prostředky ke zlepšování života obyvatel v regionu a přeje si, aby se do tohoto procesu zapojily i významné podnikatelské subjekty," uvedla hejtmanka Jana Vaňhová. Dodala, že kraj v rámci následných jednání seznámí vedení firmy s prioritami, které by mohl Unipetrol RPA podpořit.

Na pondělní jednání navážou setkání pracovních skupin, které se budou věnovat oblasti snižování vlivů na životní prostředí ze strany litvínovské společnosti a oblasti zlepšení vzájemné komunikace a spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.