Náchod: Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci

19.12.2017 6:34

Jednou z největších investičních akcí města Náchoda v roce 2017 byla rekonstrukce ulice Nemastova. Opravy komunikace zde probíhaly od května letošního roku za intenzivní spolupráce všech síťařů.

Náchod: Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Na základě požadavku společnosti innoggy, která měla v těchto místech v již dlouhodobě plánovanou výměnu vedení plynu, se při koordinační schůzce s městem připojila ještě společnost ČEZ s demontáží vrchního vedení el. napětí, které bylo při rekonstrukci umístěno do země. Stejně tak byl koordinován postup s VaK Náchod, a. s., došlo k vybudování nové dešťové kanalizace městem a VAK provedl přepojení kanalizačních přípojek do splaškové kanalizace.

„Celá akce byla velmi složitá nejen na koordinaci pracujících firem, ale i z hlediska technického provedení, protože všechny stávající sítě byly uloženy velmi blízko sebe bez náležitých odstupů. Nicméně i díky vstřícnosti a spolupráci místních obyvatel, se podařilo všechny komplikace vyřešit," upřesnil průběh stavebních prací místostarosta Jan Čtvrtečka.

Následně město Náchod kompletně zrekonstruovalo chodníky, komunikaci a veřejné osvětlení. Zhotovitelem celé akce za téměř 11 milionů korun byla společnost KENVI CZ s.r.o., Vamberk.

„Děkuji stavbařům za to, že se vypořádali s celou řadou překážek, a především obyvatelům této části Náchoda - sídliště Branka, protože pro ně opravy představovaly skutečně velké dopravní omezení, navíc v souběhu se stavebními pracemi na opravě průtahu městem. Nebyl to lehký rok, přesto věřím, že nyní obyvatelé provedenou opravu ocení," uvedl starosta Jan Birke.

Další související investicí byla výstavba chodníku pro pěší včetně veřejného osvětlení, které propojilo stávající chodník vedoucí z města v ulici Českoskalické se stávajícím chodníkem v ulici Za Přádelnou a Václavické. Tuto stavbu za 1,8 mil. Kč provedla v měsících říjen až prosinec rovněž společnost KENVI CZ s.r.o., Vamberk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…