Plzeň: Strážníci zvýší dohled na ústředním hřbitově

10.06.2011 7:24

Městští strážníci zvýší dohled na plzeňském ústředním hřbitově. Na častějších obchůzkách přímo v areálu hřbitova se dohodl starosta čtvrtého městského obvodu Michal Chalupný s velitelem plzeňské městské policie Antonínem Šturmem a radním pro bezpečnost Robertem Houdkem.

Plzeň: Strážníci zvýší dohled na ústředním hřbitově

„K přijatému opatření jsme se rozhodli na základě zvýšeného počtu nahlášených krádeží," uvedl radní Robert Houdek. „Problém vykrádání hrobů je dlouhodobý, teď se ale jejich počet na ústředním hřbitově neúměrně zvýšil. Kradou se vázy, lampičky a jiné předměty z mědi a dalších kovů, které pak pravděpodobně zloději prodávají do sběren. Při krádežích navíc páchají další škody, když vylamují zámky nebo rozbíjí skleněné výplně," upřesnil starosta Michal Chalupný. Podle starosty také městský obvod uvažuje o instalaci kamerového systému.

Hřbitovy strážníci běžně hlídají, ovšem ne bez přestávky. „Počet obchůzek jsme na základě dohody zintenzivnili. Přivítali bychom také spolupráci návštěvníků hřbitovů. Kdykoliv je možné zavolat na linku 156 a problém ihned nahlásit. Usnadní nám to práci," konstatuje velitel Městské policie Plzeň Antonín Šturm.

Hlídky městské policie obcházejí při svých kontrolách nejen vnitřek areálu hřbitovů, zaměřují se i na zaparkovaná auta. Jejich vykrádání je podle velitele rovněž čím dál častější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…