Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

26.04.2024 22:09 | Tisková zpráva

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvoz starého písku a navezení nového objednalo město Kroměříž u společnosti Kroměřížské technické služby (KTS) a zaplatilo za ně 491 356 korun.

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Písek v pískovištích necháváme měnit každý rok na jaře. Myslíme tak jednak na spokojenost obyvatel, především malých dětí a jejich rodičů, a také na hygienickou nezávadnost míst, určených k hrám a zábavě,“ uvedl místostarosta Karel Holík, který je jednatelem KTS.

V Kroměříži se nachází celkem 109 pískovišť. Z toho je 11 na sídlišti Zachar, 26 na Slovanu, 21 na Bělidlech a Oskole, 16 na Barbořině a Plačkově, šest v Dolních Zahradách, 14 na ostatních místech ve městě, mimo jiné v Bezručově parku, na Hanáckém náměstí, v parku U Sýpek a podobně, a zbývajících 15 v místních částech Kroměříže – v Hradisku, Postoupkách, Vážanech, Kotojedech, Bílanech, Těšnovicích, Trávníku, Zlámance a Drahlově.

Většinou jsou součástí dětských hřišť a jsou doplněné dalšími herními prvky a mobiliářem, jako jsou lavičky a odpadkové koše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…