Hnutí ANO poukazuje na závažné chyby v návrhu územního plánu Brna

30.01.2014 11:34

Hnutí ANO poukazuje na závažné chyby obsažené v upraveném návrhu Územního plánu města Brna. Návrh totiž mimo jiné umožňuje neúměrné zahušťování výstavby v pásmech městské zeleně.Hnutí ANO zároveň kritizuje brněnský magistrát za vlažnou informační kampaň.

Hnutí ANO poukazuje na závažné chyby v návrhu územního plánu Brna
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Občané se mohou k navrhovaným změnám vyjadřovat pouze do 11. února. Magistrátu se ale tuto informaci podařilo před lidmi téměř utajit,“ upozornil Martin Schwab z hnutí ANO.

„Chceme zabránit masovému zvedání koeficientů a indexů podlažních ploch, které návrh obsahuje. To by totiž vedlo k neúměrnému zahušťování výstavby. V problematických lokalitách musí být do budoucna kromě indexu zastavitelnosti stanoven také přesný počet podlaží. Developerům se to samozřejmě líbit nejspíš nebude, ale městu to určitě prospěje,“ říká Marek Janíček z Hnutí ANO.

Zástupci hnutí vytvořili kvůli adresnému připomínkování navrhovaných změn v územním plánu odbornou pracovní skupinu. Na její činnosti se podílejí architekti, ekonomové a právníci.

„Cílem je zajistit větší informovanost občanů a zabránit aktivitám, jež by mohly nenávratně poškodit vzhled města Brna a životní prostředí, v němž bydlí a pracují jeho obyvatelé,“ zdůraznil Janíček. „Kromě toho chceme zamezit výstavbě obrovských reklamních panelů v blízkosti bytové výstavby a zakázat povolování blíže neurčené výstavby v pásmech zeleně,“ doplnil Schwab.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.