ODS: Nechceme dál přihlížet tomu, že si někteří lidé udělali živobytí z čerpání dávek

19.08.2021 6:37 | Zprávy

Senátem prošel návrh, umožňující obcím lépe zasáhnout proti porušování pořádku

ODS: Nechceme dál přihlížet tomu, že si někteří lidé udělali živobytí z čerpání dávek
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Po rozsáhlé diskuzi schválil Senát výraznou většinou hlasů návrh umožňující obcím lépe vymáhat dodržování pravidel. Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi umožňuje obcím při neplacení pokut jejich stržení z vyplácených dávek. Zároveň v sobě mechanismus obsahuje pojistku, kdy o stržení pokuty z dávek finálně rozhodne úřad práce, který je schopen posoudit individuální situaci daného člověka, aby se nedostal vlivem rozhodnutí do neřešitelné situace. Po tři roky trvajícím legislativním procesu návrh zákona zamíří k podpisu prezidentem republiky,“ řekl Zdeněk Nytra, předseda senátorského klubu ODS a TOP 09.

„Před několika lety jsme dali slib lidem ve vyloučených lokalitách a jejich okolí, že jim pomůžeme s problémovými sousedy, a tento slib jsme dnes splnili. Nechceme dál přihlížet tomu, že někteří lidé si udělali živobytí z čerpání dávek, a přitom se za solidaritu svému okolí odvděčují opakovaným pácháním vážných přestupků,“ uvedl Jan Bauer, místopředseda výboru Poslanecké sněmovny pro sociální politiku a předkladatel zákona.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.