Paulczynski (ODS): Žádám trest smrti. Tu kuchyň jsem neměřil

12.04.2011 14:51

Tak jsem se konečně rozhoupal a překonal jsem odpor který ve mně vyvolali odpírači sčítání.

Paulczynski (ODS): Žádám trest smrti. Tu kuchyň jsem neměřil

Myslel jsem si, že zbytnělý stát mi leze do baráku a obálku kterou mi přinesla jakási mně neznámá pošťačka jsem proto na pracovním stole pozoroval úkosem. Až mi to nakonec nedalo a do obálky jsem nahlédl. K mému překvapení značná část papírů byla už předvyplněna, takže po překonání uměle vyvolaného odporu jsem se pustil do akce. A podle mínění odpůrců jsem se stal sečteným ovčanem.

K mému překvapení jsem musel vypisovat  rodné číslo, datum narození a to, zda jsem muž nebo žena. Proboha, vždyť to mohl systém všechno vygenerovat z rodného čísla ne?  No budiž, třeba to programátoři nevěděli. Mnohem překvapivější pro mne bylo zjišťování, kde bylo bydliště matky v době mého narození. Možná jsem momentálně retardovaný jako pověstný Otík, ale ani náhodou mne nenapadá k čemu je takový údaj dobrý a 90-ti letou matku jsem takovým dotazem nehodlal děsit.

Nejznámější odpůrce sčítání František Matějka na blogu idnes napsal: "žádané informace lze získat s dostatečnou mírou přesnosti jinak a levněji. S plnou vážností říkám, že opačné tvrzení (prezentované ČSÚ) je lež. .... když ČSÚ lže v tom, jak je povinné sčítání nutné, jak bych měl věřit jeho tvrzení, že získané údaje nikdy nebudou zneužity?" 

A tak (ačkoliv mi vyplnění nedalo až tak mnoho práce) myslím, že má pravdu. Opravdu nevím, co je státu po tom  kdo všechno se mnou a v jakém vztahu žije? Není to ryze osobní až intimní informace? Rovněž mne pobavilo, že bych se měl plazit po čtyřech, abych změřil velikost kuchyně  tak jsem si její velikost odhadl. Doufám, že  podle návrhu poslance Křečka nepřijde policie, aby mi tu kuchyň přeměřila.Vrcholem zábavy však byla poznámka  "Uvedou osoby narozené do 26.3.2010 včetně". Opravdu bych chtěl vidět někoho narozeného 26.3.2010, jak vyplňuje tuhle slušně řečeno ptákovinu.

Mnohem zajímavější než pochyby nad logikou požadovaných údajů však je, co ta legrácka stála. Cena 2,5 miliardy v době, kdy stát škrtá kde se dá, mi přijde jako neuvěřitelný luxus. A k tomu ještě ve mně zůstává velký otazník, jak je možné, že společnost  Hewlett-Packard, která dodala Českému statistickému úřadu na sčítání technologie 400 milionů korun nebyla vyřazena z tendru už pro nesplnění podmínek zadání, v daném případě proto, že nedodala nabídku v elektronické formě. Jen tak mimochodem, druhá nabídka od firmy Unicorn byla o více než 109 milionů korun levnější. Proč se do zblbnutí propírá Promopro a tady je ticho po pěšině. A to nemluvím o dalších kšeftících jako třeba Zpracovatelský systém SLDB - Compaq Computer s.r.o., cca 300 mil.Kč, formuláře - Moraviapress a.s., cca 22, 3mil. Kč,  optické snímání formulářů - DELTAX Systém a.s. , cca 64 mil.Kč, nábytek za skoro 8 mil. Kč, klimatizace za pouhých 1,3 mil., propisky za 15 mil., atd., atd.

Proti těmto legráckám je Vondrovo Promopro úplná sranda. A tak nakonec pod pohrůžkou mastné pokuty jsem se našim orgánům zcela odhalil, takřka donaha. Protože když už do toho hoši vrazli 2,5 miliardy, tak ať se jim to vyplatí. Jenom se omlouvám za tu nezměřenou kuchyň. A pokud jsem ohrozil sčítání, žádám trest smrti.

Psáno pro blog.iDnes.cz

Více:
Sčítání lidu je zbytečná, blbá a drahá buzerace, zlobí se část ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…