Rozvoral (SPD): Navrhli jsme ve Sněmovně bod na vypsání referenda o vystoupení ČR z EU

27.04.2020 11:49

Tento nový bod navrhl místopředseda PS a předseda hnutí SPD Tomio Okamura zařadit na program 45. schůze Poslanecké sněmovny dne 21. dubna 2020.

Rozvoral (SPD): Navrhli jsme ve Sněmovně bod na vypsání referenda o vystoupení ČR z EU
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Bod na jednání ale zařazen nebyl, jelikož to všechny ostatní strany odmítly. Velmi zajímavé je ale to, jak rychle na výsledek hlasování k návrhu našeho předsedy zareagoval německý velvyslanec Christoph Israng.

Ten svým twittem burcoval, aby své české partnery a přátele získal ještě více pro Evropu. Z toho je jasně vidět, že se evropské elity bojí moci lidu jako čert kříže a Německo se bojí, že by přišlo o svou kolonii. Na Twitteru německý velvyslanec Christoph Israng uvedl: „Výsledek hlasování Sněmovny k referendu o vystoupení ČR z EU musí být impulzem, abychom své české partnery a přátele získali ještě více pro Evropu. Aktivní ČR v srdci Evropy je ku prospěchu nás všech,“ a označil předsedu Sněmovny Radka Vondráčka, Úřad vlády ČR a Ministerstvo zahraničí ČR vedené Tomášem Petříčkem.

Anketa

Podporujete návrh SPD, abyste mohli v referendu hlasovat o vystoupení z EU?

97%
3%
hlasovalo: 26041 lidí

Christoph Israng od srpna 2017 zastupuje Spolkovou republiku Německo v České republice ve funkci velvyslance. Před tím pracoval na Spolkovém ministerstvu zahraničí, a např. osm let v Úřadě spolkové kancléřky v Berlíně jako vedoucí referátu pro střední, východní a jihovýchodní Evropu, Kavkaz a střední Asii. Je plně oddán Angele Merkelové a ve všech svých pozicích prosazuje názory této jedné z hlavních představitelek Evropské unie. EU prosazuje čím dál tím více priority Německa a Francie a to na úkor ostatních členských států. Naši zemi spíše chápou jako svou kolonii, kde je levná pracovní síla a např. odbytiště pro jejich podřadné potravinové výrobky. Byrokratický a nefunkční projekt EU, navíc silně pod vlivem německé kancléřky Merkelové a francouzského prezidenta Macrona, bude nadále cíleně ničit suverenitu a demokracii národních států. Výše uvedený německý velvyslanec Christoph Israng uvedl také v únoru tohoto roku v rozhovoru pro INFO.CZ, že nyní po odchodu Velké Británie z EU je důležité, aby zbylých 27 zemí EU mluvilo jednotným hlasem, což je dle tohoto německého velvyslance určitě velká výzva pro německé předsednictví v Radě EU. Dále zmínil, že budoucím cílem je prezentovat EU jako suverénní, silné a solidární společenství států.

Další zajímavý rozhovor poskytl Christoph Israng v červnu loňského roku pro Právo, kde se vyjádřil k sudetským Němcům. Řekl, že je velice rád, že stále víc lidí v České republice sudetské Němce nevnímá jako hrozbu, ale jako příležitost. V Německu prý sotva existuje nějaká skupina lidí, která by cítila bližší sounáležitost s ČR. Též zmínil, že Sudetoněmecký landsmanšaft dal na posledním sněmu v Řezně na srozuměnou, že by uvítal, kdyby se některé z jeho příštích vrcholných setkání konalo v České republice a že z politických stran jsou tomu nakloněni zatím jen KDU-ČSL a Piráti. V tomto rozhovoru Israng také uvedl, že některé průzkumy, např. od CVVM nebo Seznamu, zabývající se touto otázkou, uvádějí, že už to není 90 procent lidí, kteří hodnotí sudetské Němce jako nebezpečí. Dále v rozhovoru řekl: „Otevřenost ve střední Evropě roste a z vlastní zkušenosti vidím, že stále více iniciativ z české občanské společnosti usiluje o setkávání se sudetskými Němci.“

Hnutí SPD bude stále pokračovat ve svém úsilí o prosazení referenda o vystoupení ČR z Evropské unie, neboť to slíbilo svým voličům, a je to jeden z prioritních bodů jeho programu. Chceme dosáhnout stavu, že Česká republika bude suverénní zemí, kterou budou ostatní země plně respektovat a kde se bude dobře žít všem našim občanům.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích