Schillerová (ANO): Já nemám slov. Kde máme členy vlády?

23.05.2024 11:17 | Zprávy

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 – reakce na nepřítomnost členů vlády na ústních interpelacích

Schillerová (ANO): Já nemám slov. Kde máme členy vlády?
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

No, já nemám slov. Já nemám slov. Dovolte mi, než přistoupím ke své interpelaci, abych tady něco řekla. Tak zase máme po dlouhé době interpelace. Já jsem si teď nechala spočítat, ještě to nemám, kolikrát byly za toto volební období, a jaká byla velká přetržka, si vzpomínáme, od září. No a kde máme členy vlády? (Ministr Bartoš se ve vládní lavici hlásí, že je přítomen, vyvolá tím pobavení v levé části jednacího sálu.)

Je tady jeden mohykán, poslední mohykán, ministr pro místní rozvoj pan Bartoš, a jinak nikde nikdo. Interpelace je naše zákonné právo jako opozice. Kde jinde se máme ptát, když ne na interpelacích?

Pak se rozčilujete, že tady načítáme body na program schůze, že se chceme bavit o otázkách, které jsou pro lidi, pro občany této země, důležité? A na interpelace přijde jeden ministr, byť je to vicepremiér. No, ale nezachrání to, že jo. Takže já to považuju za skandální, za skandální, že se tady opět opozice dívá do prázdných vládních lavic, které by naopak měly být plné.

Teď k tomu, k čemu jsem byla vyzvaná. Jedná se o interpelaci pod číslem 577 na Petra Fialu ve věci hospodářské stagnace. Já tedy zahajuji rozpravu a žádám dopředu o přerušení do přítomnosti pana premiéra.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Czernin: Korespondenční volby. Právo volit je jedno ze základních občanských práv

8:14 Senátor Czernin: Korespondenční volby. Právo volit je jedno ze základních občanských práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenčním volbám.