Sokolov: Zakalená voda v Lobežskem potoce, kde je příčina

17.02.2022 20:33 | Tisková zpráva

Už poněkolikáté se opakuje situace, že se čistá voda protékající Lobezským potokem změnila na několik hodin v kalnou a neprůhlednou tekutinu se světle hnědou barvou. Podle zjištění Odboru životního prostředí Městského úřadu Sokolov je to kvůli znečištěné vodě z vítkovského kamenolomu, vypuštěné do potoka.

Sokolov: Zakalená voda v Lobežskem potoce, kde je příčina
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Odbor životního prostředí opět odebral z Lobezského potoka kontrolní vzorky k vyhodnocení a informoval Krajský úřad Karlovarského kraje a Inspekci životního prostředí. Zakalení vody způsobují pevné částice horniny, nejedná se tedy o nic toxického. Ale ani nic prospěšného pro ryby, "Lobák" je totiž chovný potok pro pstruha potočního a sediment ohrožuje život ryb. Tato ryba je velmi citlivá na čistou a okysličenou vodu. Vypouštění takzvaných důlních vod z lomu do vodního toku musí splňovat určené limity. V tomto případě je pro vítkovský lom stanovil Krajský úřad Karlovarského kraje. Na základě výsledků analýzy vzorků prokazujících překročení stanovených limitů se povede s provozovatelem kamenolomu řízení o přestupku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

12:16 Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělení společnosti.