Adam Zábranský

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • transparentnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2021 16:21:00

Praha vyčlení dalších 50 městských bytů pro učitele

Praha vyčlení dalších 50 městských bytů pro učitele

Městská rada dnes schválila navýšení počtu městských bytů určených pro učitele škol zřizovaných hlavním městem Prahou. Ti si o pronájem bytu mohou žádat prostřednictvím magistrátního odboru školství.

 Volné byty v domech patřících pod správu pražského magistrátu budou postupně pronajímány dle potřeb učitelek a učitelů. Nájemní smlouvy budou uzavírány standardně na dobu dvou let s možností prodloužení.

„V současnosti je pro učitele určených 330 bytů a díky navýšení jich bude 380. Učitelé mají ze všech podporovaných profesí vyčleněno nejvíce bytů. Zajištění dostupného bydlení pro vybrané profese je jednou z priorit pražské koalice, stejně jako zajištění kvalitních učitelů do pražských škol,“ uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

„Nemůžeme si dovolit přicházet o schopné a kvalitní pedagogy, obzvlášť v této době pandemie a distanční výuky, kdy je třeba udržet a snažit se nadále zvyšovat kvalitu vzdělávání. Lákadlem poskytnutí městských bytů pro učitele chceme bojovat o každého z nich. Je třeba motivovat nejen studenty a vytvářet v nich zaujetí ve výuce, ale také zajistit učitelskou profesi atraktivní a dostupnou,” doplnil radní pro oblast školství Vít Šimral.

Ve správě magistrátu je zhruba 7 200 bytů. V tomto volebním období bylo pronajato více než 800 bytů. Zhruba 300 jich bylo pronajato občanům a občankám v bytové nouzi, přes 50 z toho rodinám z ubytoven. Zbytek byl pronajat seniorům, zdravotně znevýhodněným a podporovaným profesím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama