Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2018 21:37:36

Deklaraci o nelegálních migrantech jsme nepodepsali. Myslíte, že jsem zešílel?

Deklaraci o nelegálních migrantech jsme nepodepsali. Myslíte, že jsem zešílel?

Komentář na facebookovém profilu k dezinformacím, že jsme snad podepsali nějakou "dohodu o přijímání uprchlíků"

Rád bych se vyjádřil k dezinformacím, které běhají po Facebooku, že jsme snad podepsali nějakou "dohodu o přijímání uprchlíků".

Je to absolutní nesmysl.

Strašně rád bych vás všechny ubezpečil, že jsme skutečně žádnou deklaraci, kde bychom vítali nelegální migranty, nepodepsali. Myslíte, že jsem zešílel?

Co jsme tedy podepsali? No, podle mě dobrou věc. Marrákešskou politickou deklaraci a Marrákešský akční plán do roku 2020. Jedná se, POZOR, o právně nezávazné politické dokumenty, které, přestože obsahují části o legální migraci a uprchlictví, neznamenají pro Českou republiku přijetí žádných závazků v přijímání migrantů. Pro nás ne.

Nové závazky budou mít naopak zúčastněné AFRICKÉ státy, a to v boji proti nelegální migraci a organizovanému převaděčství. Závazek posílit ochranu státních hranic, posílení soudní a policejní spolupráce a výměny informací. Africké státy se rovněž zavazují k posílení spolupráce v návratech, například prostřednictvím zlepšení identifikace nelegálních migrantů a rychlejšího vydávání náhradních cestovních dokladů.

Takže shrnu:

  • žádná podpora masové migrace z Afriky
  • žádné nové závazky pro ČR
  • naopak boj proti nelegální migraci a převaděčství
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama