Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2019 15:28:00

Jsem šokován tím, co tvrdí česká média. Není to pravda

Jsem šokován tím, co tvrdí česká média. Není to pravda

Komentář na facebookovém profilu k navracení dotací

Obecně jsem byl informován, že návrh auditní zprávy dorazil do České republiky. Rovněž jsem byl informován, že se jedná o návrh předběžný a do uzavření procesu je tedy zpráva považována za důvěrnou. Nicméně, jsem-li správně informován, tak se jedná o ryze právní výklad, s kterým se kompetentní instituce České republiky dlouhodobě neztotožňují a mají jiny názor.

Návrh zprávy má navíc obsahovat výklad výrazně odlišný od rovněž předtím účelově uniklého dokumentu Právní služby Evropské komise. Neporušuji ani české ani evropské zákony. Jsem šokován tím, co tvrdí česká média, že Evropská komise chce vrátit dotace, které obdržela moje bývalá firma.

Není to pravda.

Toto je pouze předběžný návrh, který bude důkladně analyzován a Česká republika, předpokládám, že nejméně Ministerstvo financí a Ministerstvo pro místní rozvoj, jako příjemci zprávy, se k němu vyjádří. Teprve PAK nám zašle finální zprávu i Evropská komise.

Toto stanovisko zásadně odmítám a budu bojovat za jeho změnu na základě dalších informací od národních orgánů. Žádné dotace rozhodně nebude muset Česká republika vracet. Není k tomu důvod, protože neporušuji ani české a ani evropské právní předpisy týkající se střetu zájmů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama