Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2020 9:10:00

Miroslav Farkas a Markéta Všelichová budou předáni do péče lékařů

Miroslav Farkas a Markéta Všelichová budou předáni do péče lékařů

Prohlášení předsedy vlády k propuštění českých občanů z tureckého vězení

 Rád bych vás informoval o jedné velmi dobré zprávě. Po mnoha měsících složitého vyjednávání se podařilo docílit propuštění českých občanů Miroslava Farkase a Markéty Všelichové z tureckého vězení. V této době jsou již na palubě vládního speciálu a míří domů. Poté budou předáni do péče našich lékařů.

Jak si určitě pamatujete, tak jsem v září loňského roku o osudu obou českých občanů osobně hovořil s tureckým prezidentem Erdoganem a jsem rád, že jsme nakonec dospěli k úspěšnému vyřešení celého problému, a to bez jakýchkoliv podmínek či příslibů. Jen připomenu, že oba byli v Turecku odsouzeni v roce 2017 na více než šest let vězení za spolupráci s kurdskými milicemi YPG. Případ byl proto z pochopitelných důvodů velmi citlivý a složitý.

Chci ovšem ocenit i práci ministerstev zahraničních věcí a spravedlnosti, která se o osud našich občanů nepřestala nikdy zajímat, a pomoc Ministerstva obrany při zajištění jejich převozu zpět do vlasti.

A v neposlední řadě bych také rád poděkoval za korektní jednání a vstřícnost turecké straně.

Na závěr bych chtěl požádat novináře, aby se alespoň v prvních dnech nesnažili oba propuštěné kontaktovat a dopřáli jim pokud možno klidný návrat do normálního života. Mají za sebou velmi náročné období a já jim přeji, aby se mohli co nejdříve vrátit ke svým rodinám a blízkým.

Andrej Babiš
předseda vlády

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama