Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2019 20:21:00

Nebudeme investovat do ilegálních migrantů. Sorry jako

Nebudeme investovat do ilegálních migrantů. Sorry jako

Komentář na facebookovém profilu k migračním kvótám

 Čau lidi. Natvrdo a bez keců. Dva dny. V pátek 24.5. od dvou odpoledne máme všichni necelé DVA DNY na to, abychom vyčistili Evropský parlament. Jo, ten v Bruselu. Kde sedí už deset i patnáct let pořád ti samí politici. Musíme je vyměnit. A místo nich europoslance, kteří naši zem ochrání a kteří budou bojovat za české zájmy.

Vím, o čem mluvím.

Můj hlavní úkol jako premiéra je bojovat a prosazovat české národní zájmy. Zájmy všech občanů České republiky.

Tak, jak jsem slíbil ve své smlouvě s občany, jsme 29. června 2018 ve čtyři hodiny ráno společně s kolegy z V4 a hlavně Viktorem Orbánem prosadili zrušení kvóty na nelegální migranty, které nám chtěl nadiktovat Brusel. Napadlo vás někdy, co by se dělo, kdybychom to neudělali? Tak jo, řeknem si to. Katastrofický scénář.

Hrozilo, že do roku 2017 by jich přišlo 2691. Prý jenom jednorázově. Jenže v momentě, kdy bychom akceptovali rozhodnutí Evropské rady a kvótu splnili, nic by nebránilo tomu, aby se stejný princip opakoval znovu a znovu. Automatický přerozdělovací systém. To bylo a je pro mě absolutně nepřijatelné. Stále opakuju, že nad migrací do naší země chceme mít kontrolu. Ne abychom museli přijmout každého, koho by nám nařídili úředníci z Řecka a Itálie nebo z Bruselu.

A ne, nekončíme. To vůbec není všechno. U nelegálních migrantů bychom neznali ani skutečnou zemi jejich původu, ani pravé jméno, ani věk, ani úmysly. Jejich doklady totiž neříkají vůbec nic, protože buď je v nich jen to, co ONI SAMI nahlásí v záchytných centrech, nebo jsou padělané.

Nic, konec katastrofického scénáře. Snad jen závěrem něco, co už víte. Europoslanci z TOP 09, STAN, ČSSD a KDU-ČSL pro tyto kvóty hlasovali.

Naopak naše Dita Charanzová a Martina Dlabajová se postavily za naši zemi a hlasovaly proti kvótám. A tak to vždycky bude. Už v roce 2016 jsem řekl ANI JEDNOHO NELEGÁLNÍHO MIGRANTA a toho se držím celou dobu.

Zpět. Ty dva dny. Pátek a sobota.

Nutně potřebujeme, abyste teď v pátek a sobotu fakt přišli k volbám a podpořili nás. Máme číslo 30. A já tam potřebuju víc kolegů, kteří se mnou budou naši zemi chránit. Tak jako to dělají Dita a Martina. Je veřejné tajemství, co tam dělají ti všichni ostatní. Já to ani nebudu říkat, protože by mi snad na ten Facebook zakázali psát. Dělali… no nedělali NIC.

Maximálně mě udávali do Bruselu.

Tak mám dobrý nápad. Vyměníme je.

Pozor, tohle, co říkám, není jen nějaká politika. Tady se jedná o budoucnost vás a vašich dětí i vnoučat. Jedná se o i vaše peníze.

Pořád se ozývají někteří politici v Evropě, že bychom měli nelegální migranty přijímat. Dokonce padlo, že bychom měli platit výkupné za každého migranta, kterého nevezmeme. Víte kolik? 6,8 milionu korun za každého z nich. To by doteď dělalo 18 miliard, které bychom jim měli zaplatit.

My ale nebudeme investovat peníze do ilegálních migrantů. Sorry jako. Dáme je radši mladým rodinám, na důchody a zaměstnancům, co chodí poctivě do práce.

Nenecháme se zastrašit ani soudem. Právě minulý týden v Lucemburku u soudního dvora Evropské unie se projednávala žaloba Komise proti České republice, Maďarsku a Polsku ve věci nepřijímání migrantů. Jasně, že s tím nesouhlasíme, protože relokační schéma bylo od začátku nefunkční a jeho platnost skončila už v září 2017. Doufám, že soud i Evropská komise nakonec uznají, že řízení je jen formalita. A nelze nám uložit žádnou sankci. Do konce roku se má rozhodnout. A my budeme v každém případě dál bojovat za zájmy České republiky.

Naši zemi musíme chránit před nejrůznějšími šílenými nápady. Třeba že zemím, které migranty odmítají, vezmou dotace, nebo že našim občanům omezí pohyb po Evropě a mají tu drzost říkat, že by nás měli vyloučit ze Schengenu. Jsou to zatím “jen” nápady. A i když jsou naprosto mimo, tak je někteří evropští politici říkají s úplně vážnou tváří a myslí si, že je prosadí.

Je to šílené a říkám vám, tady a teď, že proti tomuhle fanatismu naši zemi OCHRÁNÍME. Pokud nám dáte hlas a zvolíte číslo 30. Tím hlasem zároveň zabráníte, aby se do Evropy dostali anarchisti a extremisti s naprosto zcestnými názory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama