Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2018 18:29:00

Někteří europoslanci se snaží přenést boj proti mně na evropskou scénu

Někteří europoslanci se snaží přenést boj proti mně na evropskou scénu

Premiér komentuje na facebookovém profilu projednávání svého údajného střetu zájmů v Evropském parlamentu

 Co se z evropského dění řešilo tenhle týden v našich českých médiích? No jasně.

Antibabiš!

A jak se nám tam vzal ten Antibabiš v tom Evropském parlamentu?

Jednoduše. Máme tam totiž některé europoslance za Českou republiku, kteří pobírají půl milionu měsíčně, ale pro naši zemi nepracují ani náhodou. Místo toho se snaží přenést boj proti mně na evropskou scénu a pořádně z toho vyvařit body před evropskými volbami.

A kdy že jsou ty evropské volby? No kdy.

Už 25. a 26. května 2019. No, není moc času. Takže co teď? Dostali super nápad, o kterém doufali, že je posune do titulků novin. Ale bohužel, byl tam zase jenom Babiš. No ale to předbíhám.

Takže ten nápad. Vyvolali rozpravu v Evropském parlamentu na téma, že mám střet zájmů. Jestli jste to neviděli, tak si to dejte. Bylo to úžasné. Víte, kolik z těch 751 europoslanců se jí nakonec zúčastnilo?

Třicet.

Z toho 19 našich českých.

A z nich 14 mělo nějaký projev. Připomíná vám to něco? Ano, ty samé nesmyslné rozpravy, jaké známe z českého parlamentu.

Dokonce i někteří naši čeští europoslanci začali okamžitě šířit nesmyslné zprávy o tom, že nám unie zastaví dotace. Celé naší České republice. Hysterické, pološílené tweety, ve kterých se předháněli, co jsem naší zemi způsobil. A strašili tím lidi tady u nás doma, protože samozřejmě, česká média ty výmysly okamžitě začala přebírat a šířit dál.

No, asi takhle. Co si myslíte o Češích, co udávají Čechy v Bruselu? No jo, kdykoliv byl někdo slabý doma, doprošoval se v cizině. U vrchnosti.

Jasně, pan komisař pro rozpočet a lidské zdroje Günther Oettinger dostal nějaký podnět, tak se jím musí zabývat. Europoslanci zase na podnět Zelených schválili na tohle téma rezoluci.

Naše vláda zareagovala okamžitě. Jako vždycky. Odpověděli jsme obratem na dopis pana Oettingera a budeme se této problematice na zítřejší vládě dál věnovat. Hned po projednání dalšího dopisu panu Oettingerovi vládou odešleme další dopis do Bruselu a doufám, že se celá situace vyřeší.

Znova opakuju, naší zemi nehrozí ztráta jediné koruny. Bita je na téhle politické kampani jenom moje bývalá firma, i když jsem se jí vzdal už před lety kvůli zákonu Lex Babiš, který je v PODLE NĚKTERÝCH PRÁVNÍCH VÝKLADŮ v rozporu s nově přijatou evropskou legislativou.

Mimo jiné to moji odpůrci v Česku asi moc dobře nenapsali. Ten zákon. Já se podle něj zachoval, všechno do posledního požadavku splnil, ale právníci z Evropské komise teď říkají, že to nestačí. No jo no, asi to pánové tenkrát uspěchali, když mě chtěli co nejrychleji sejmout.

V Evropě celou dobu bojuju za české národní zájmy. Za lepší evropský rozpočet, který bude zohledňovat naše národní priority, za svobodnější vnitřní trh, který nebude omezovat naše živnostníky, firmy, přepravce, za systematické vyřešení migrace a její zastavení před evropskými hranicemi. Snažím se získávat v rámci Evropské rady spojence, kteří nám pomůžou prosadit tyto naše záměry.

Věřím, že po následujících volbách se do europarlamentu dostane víc Čechů, kteří budou bojovat pro naši zemi a nejen brát svých 500 tisíc měsíčně, další výhody a těšit se na EURODŮCHOD. Takových, u kterých lidi nebudou pochybovat, že si svoje platy zaslouží.

A zároveň skutečných osobností, které si nebudou muset pro popularitu doma, rozhovory a jména v titulcích pomáhat něčím tak nízkým, jako je udávání Čechů v Bruselu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama