Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2020 16:23:00

Novavax chce vyrábět dvě miliardy vakcín proti koronaviru, z toho miliardu u nás

Novavax chce vyrábět dvě miliardy vakcín proti koronaviru, z toho miliardu u nás

Předseda vlády Andrej Babiš s vládním zmocněncem pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Romanem Prymulou a velvyslancem USA Stephenem Kingem navštívil v úterý 25. srpna výrobní závod Praha Vaccines.

 Výrobní závod Praha Vaccines v květnu tohoto roku koupila americká společnost NOVAVAX.

Ve středočeském výrobním závodu se bude vyrábět jedna složka vakcíny proti koronaviru. Výroba by měla začít roku 2021, přičemž výrobní kapacita bude dosahovat až 1 miliardu vakcinačních dávek ročně.

„Jsem velice rád, že se tady potkávám s panem prezidentem Erckem z globální firmy Novavax, který mi oznámil velice dobrou zprávu, že firma Novavax chce globálně vyrábět dvě miliardy dávek vakcín proti koronaviru. Z toho miliardu chce vyrábět tady u nás v České republice,“ řekl po prohlídce premiér Babiš.

Společnost NOVAVAX zahájila v květnu první část klinických testů své kandidátské vakcíny, které probíhaly v Austrálii. Úspěšné výsledky testování první části, vyhodnocující schopnost vyvolat imunogenicitu a bezpečnost možné protilátky, posouvají nyní kandidátskou vakcínu do druhé části.

„Tato vakcína vychází z proteinu, který není nijak infekční. To znamená, že tady se nepracuje s živým virem, pouze je tady nosič, kterým je hmyzí virus, nemůže nakazit nikoho. V tom chci zdůraznit, že pro naše obyvatelstvo je naprosto nulové riziko," doplnil vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula.

Závod Praha Vaccines (nově Novavax CZ) byl založen po první světové válce. V současnosti disponuje nejmodernějším výrobní zařízení na výrobu a testování vakcín a biologických látek. Má vysokou úroveň biologického zabezpečení V rámci akvizice Praha Vaccines a následného rebrandingu se k Novavaxu připojilo přibližně 150 zaměstnanců se zkušenostmi s výrobou vakcín.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama