Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2021 21:56:00

Země V4 se dlouhodobě shodují v pohledu na reformu migrační politiky

Země V4 se dlouhodobě shodují v pohledu na reformu migrační politiky

Předseda vlády ČR Andrej Babiš se ve středu 30. června 2021 v Katovicích zúčastnil závěrečného summitu předsedů vlád V4 během polského předsednictví, na kterém Polsko symbolicky předalo předsednictví Maďarsku.

 K hlavním tématům jednání patřily migrace a budoucnost Evropy.

Na úvod jednání se předsedové vlád ohlédli za uplynulým polským předsednictvím, které se neslo ve znamení pandemie covid-19. „Děkuji Polsku, že i za tak těžkých podmínek dokázalo úspěšně předsedat našemu uskupení,“ uvedl Andrej Babiš.

Jedním z hlavních témat jednání byla také migrace, o které diskutovali lídři i na nedávné Evropské radě. „Země V4 se dlouhodobě shodují v pohledu na reformu migrační politiky. Naší prioritou musí být vytvoření speciálních partnerství se sousedními tranzitními zeměmi a zeměmi původu. Ta musí být založená na prevenci nelegální migrace, návratech a boji proti převaděčům“ řekl premiér Babiš. V návaznosti na migraci se předsedové vlád věnovali i reformě Schengenského prostoru.

V kontextu nedávno zahájené Konference o budoucnosti Evropy se předsedové vlád věnovali také budoucnosti EU. Mezi zásadní témata patřily oživení po pandemii covid-19 či klimatická politika. V zásadních bodech, jako je nezastupitelná role jaderné energie v energetickém mixu, panuje mezi premiéry V4 shoda.

Lídři zemí V4 řešili také budoucnost vnitřního trhu. „Vnitřní trh je důležitý pro nás všechny a nefunguje. Stále se nám nedaří odstranit překážky pro naše firmy, živnostníky, kteří chtějí podnikat v celé Evropě,“ dodal český předseda vlády.

Český premiér také poděkoval státům V4 za rychlou pomoc poté co řadu obcí na jihu Moravy zasáhlo tornádo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama