Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2016 10:29:04 - Zuzanka56

Daňový bonus strop

Dobrý den, proč má daňový bonus strop, když sečtete dokupy tenhle daňový bonus na 4 deti tak na úplné vrácení daně nikdo nedosáhne, neuvažujete o možné změně? Týká se to rodičů s více dětma a mámou na MD/RD, která v tomhle období si žádný daňový bonus na dítě uplatnit nemůže. Přeju hezký den a pevné nervy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.10.2016 15:07:07 - Andrej Babiš
Dobrý den Zuzanko, děkuji za dotaz a omlouvám se za pozdní reakci, nešlo to dřív. Pokud se bavíme o daňovém zvýhodnění na děti, toto není v první řadě bonusem, ale slevou na dani. Za každé dítě si tedy z daně odečtete určitou částku (v tzv. daňovém balíčku máme nyní návrh, aby to za první dítě bylo 13 404 Kč ročně, za druhé dítě 19 404 Kč ročně a za každé další dítě 24 204 Kč ročně). Tyto částky se sčítají podle počtu dětí a pro výši slevy na dani tak žádný strop nemáme. Teprve v případě, že součet všech slev na dani bude vyšší než samotná daň, dojde k „překlopení“ těchto slev do částky, která je vyplacena poplatníkovi, dá se hovořit o daňovém bonusu. Ten je tedy určen pro ty, kteří (jak píšete) dosáhnou na úplné vrácení daně. Výše daňového bonusu je zastropovaná částkou 60 300 Kč za rok. Jedná se o maximální výši daňového bonusu vyplacenou těm, kteří díky vyššímu počtu dětí namísto placení daně od státu získají peníze formou daňové podpory. Vzhledem k tomu, že se jedná o primárně o daňový nástroj, je existence podobného limitu naprosto nezbytná. Moc Vám děkuji za podporu a přeji hezký den. Zdravím, AB Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE