Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.12.2016 18:54:29 - Keř

Dobry den

pane ministre. Mam velmi kratky dotaz. Co bude s Fakultni nemocnici u svate Anny? Nas kolektiv zamestnancu s velkymi obavami sleduje vyvoj astronomickeho a stale narustajiciho dluhu, ktery zapricinilo vicero faktoru, vetsinou politickych(konkretni vyniky zname zcela jiste vy i my). Tuto zatez neseme jiz velmi dloho a bez vysledku. Uz jsme zazili mnoho slibu, ale situace se nelepsi, naopak. Pri takovych to platbach za bod od pojistoven, je to dokonce nerovne postaveni. Pan Sobotka a spol. se velmi radi jezdi fotit k novym budovam, ktere byly postaveny, radi se chlubi vyzkumem, ale nikdo nam nepomuze, jen slibuje. Snizovani stavu zamestnancu nevedlo nikam, tedy pozitivnim smerem.
S pozdravem kolektiv zamestnancu FNUSA.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2016 10:10:38 - Andrej Babiš
 Zdravím vás, Fakultní nemocnice u sv. Anny je věčný příběh českého zdravotnictví. V polovině roku 2014 odsouhlasila vláda finanční injekci 500 milionů Kč pro vaší nemocnici, aby jí zachránila. Aktuální hospodářský výsledek je o něco lepší, než ve stejnou dobu minulý rok, přesto je na tom Sv. Anna ze všech fakultních nemocnic stále nejhůře. Upozorňuji, že pojišťovny neplatí v lůžkové péči za body, ale globálním paušálem. Ten je bohužel zafixován úhradovou vyhláškou, kterou tvoří ministerstvo zdravotnictví a asi pro vaší nemocnici nebude úplně příznivě nastaven. Je však otázkou, zda důvodem jsou pouze vnější faktory, anebo jde i o problémy uvnitř hospodaření nemocnice. Odpovědnost za řízení Vaší nemocnice má ministerstvo zdravotnictví. Já se jich určitě budu v brzké době ptát, jak hodlají situaci FNUSA řešit. Přeji vám vše dobré a krásné svátky! AB