Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2017 8:51:42 - varhanice

EET pro "živnostníky" s ročním příjmem do 30 000 Kč

Dobrý den, jsem samoživitelka, mám hlavní pracovní poměr a malinký přivýdělek hlavně z prodeje věnečků a to třikrát ročně -Veliknoce, Dušičky, Vánoce. Poctivě vyplňuji daňové přiznání a započítávám každou tržbu, každý věneček třeba po 20 Kč. Souhlasím s EET ,ale v mém případě a je mnoho takových dalších, mi připadá neúměrné kupovat elektr. zařízení pro EET a platit za internetové připojení. Zjišťovala jsem, do jaké fáze EET bych spadala a informace jsou nejasné. Finanční úřad si vyžaduje za zpracování této informace 1 000 Kč.
Pane Babiši, musíte si uvědomit, že mezi živnostníky nejsou jen lidé, kteří vydělávají velké peníze, ale i Ti, u kterých se nejedná o hlavní příjem, ale jen takto malý přivýdělek. Kupovat si příslušné zařízení a platit za internet je v takovém případě konečná. Lidé u nás na vesnici se mě ptají, jestli budou zase ty moje krásné věnečky a já jim musím odpovídat, že asi ne, protože nemohu tyto položky uhradit . S pozdravem varhanice.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2017 9:12:45 - Andrej Babiš
 

Dobrý den, vím, že být samoživitelkou není lehký úděl. Proto se snažím samoživitelky finančně podporovat, celý svůj ministerský plat posílám do Nadaci Agrofert na jejich podporu. A co se týká EET, tak právě pro Vás a drobné živnostníky jako jste Vy, jsem navrhoval do zákona o evidenci tržeb možnost "vyměnit" vedení EET za sjednání paušální daně s finančním úřadem. Bohužel, proti tomuto návrhu, který nevytvářel v systému EET díru, protože každý by musel projít "kontrolou" finančního úřadu než by paušální daň dostal, se postavili ČSSD, ODS a TOP09. Těmto politikům tedy můžeme nyní "poděkovat" :(   Já věřím, že volby dopadnou dobře a že v nové sněmovně se k tomuto návrhu vrátíme.

Pokud však věnečky vyrábíte (předpokládám, že tomu tak je), EET se Vás letos ještě netýká. Prodej vlastních výrobků spadá až do roku 2018. Takže zatím ještě vyčkejte. Na začátku příštího roku uvidíme co dál a něco spolu vymyslíme. Třeba nebudete EET potřebovat ani pak. Ta paušální daň by pro Vás byla lepší. A bylo by škoda, kdyby lidé u Vás na vesnici přišli o Vaše jistě krásné věnečky. Vzkažte lidem, že budou, a pozdravujte je ode mne. Mějte se pěkně, Andrej Babiš

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE