Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2017 14:21:53 - Jitka Požárová

Zálohové výživné

Budou poslanci za ANO zavázáni hlasovat pro schválení vládního návrhu? Pokud ano,je to pro mě velké zklamání.Je to vyloženě levičácky populistické,nikoliv levicové nebo sociální.Snadno zneužitelné.Věřím,že přibude samoživitelek(samoživitelů)jako hub po dešti.Koho ještě budeme podporovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2017 14:26:00 - Andrej Babiš
 

Vážená paní Požárová, ten návrh je i pro mne velkým zklamáním. Samozřejmě, že o děti se mají starat především jejich rodiče, ti jsou zodpovědní za výchovu i péči a ani rozchod je této zodpovědnosti nezbavuje. Ale také vím, že život osamělých rodičů, zejména pokud pečují o nemocné děti nebo čelí nějakému jinému problému, není  lehký. Prostřednictvím Nadace Agrofert pomáhám  samoživitelkám tam, kde je to třeba, kde je to v zájmu dětí.

Určitě nejsem příznivec bezhlavého rozdávání, očekával jsem, že na skutečně potřebné zamíří i tento návrh. Bohužel zákon s jistotou přinese pouze více úřednických míst a víc papírů k vyplnění, ale zejména těm nejchudším příjmy nezvýší.

Poslanci se při hlasování o zálohovaném výživném by se měli řídit vlastním rozumem. A chci věřit, že podporovat budeme jenom toho, kdo si to zaslouží a sám si pomoci objektivně nemůže. Mějte se hezky, AB

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE