Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2020 10:40:35

Doba je velmi turbulentní a neočekávaná

Doba je velmi turbulentní a neočekávaná

Jásot, značně předčasný za zvládnutí pandemie koronaviru se nevyplatil.

Všichni jsme věděli, že nás v letošním roce čekají krajské a senátní volby. Bylo určitě hodně času na práci ve prospěch občanů, řešení jejich problémů a požadavků. Myslím, že KSČM a její kandidáti udělali maximum pro to, aby prosadili na vládní úrovní s pomocí našich poslanců co největší počet bodů z volebního programu. Proto nevidím důvod pro pesimistické řeči, které se občas vyrojí. Prosadili jsme zvýšení důchodů, podpořili 5 000 Kč navíc pro seniory, které mají alespoň částečně vyrovnat zvyšování nákladů na jejich běžný život. Došlo k podpoře rodin s dětmi, hendikepovaných i zvýšení minimální mzdy. Zvýšení platů ve zdravotnictví a školství jsou také dílčí záměry našeho programu, které se podařilo prosadit. Myslím, že je to po mnoha letech velký úspěch, který se daří i díky podmínkám odsouhlaseným v rámci tolerance vlády.

Jsou však i věci, které měly být řešeny jinak. Jásot, značně předčasný za zvládnutí pandemie koronaviru se nevyplatil. Kotrmelce v rámci vyjadřování ministra zdravotnictví měnící se doslova z hodiny na hodinu jsou opravdu velmi neprofesionální.

Když se podíváme zpětně i na vyjadřování premiéra v rámci koronaviru zjistíme, že dnes už své benevolence a údajně podléhání veřejnosti lituje a přiznává chybu. Roušky, které se objevily v obálkách seniorům jsou ve schránkách bez hygienického obalu a obálky navíc často potrhané či dokonce rozlepené, nebo je nemohou doručovatelky do často přeplněných schránek ani vložit.


Jak bude tento stav pokračovat neumí dnes nikdo odhadnout. O to větší je naše rozčarování nad bouřlivou diskuzí o obnovení ústředního krizového štábu. Boj vládních představitelů je pouze o tom, že by tento štáb měl vést ministr Hamáček. Jeho obsazení však může být velmi pestré a především tam mohou zasednout skuteční odborníci, kteří této pandemii rozumí a ochraně proti ní dají správný směr. Vyskytují se i názory, že by volby měly být odloženy. Vzhledem k tomu, že jasnovidectví není silnou stránkou politiků, nedokáže dnes nikdo říct, jaký by byl ten správný termín a kdy Covid-19 již nebude atakovat Českou republiku v tak intenzivní síle.


Volební programy KSČM v krajích obsahují názory a potřeby občanů. Proto není třeba se bát, že by lidé hromadně volili jiné politické subjekty. Volby jsou politickou soutěží a já věřím, že se lidé rozhodnou správně a k volebním urnám skutečně přijdou.


Bc. Emil Pernica, kandidát KSČM do Zastupitelstva Jihomoravského kraje a předseda OV KSČM



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama