Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2019 11:41:02

Jak to bude s potravinami?

Jak to bude s potravinami?

Šíří se zvěsti, že se nepodaří prosadit v rámci EU stejnou kvalitu potravin pro všechny členské státy.

Šíří se zvěsti, že se nepodaří prosadit v rámci EU stejnou kvalitu potravin pro všechny členské státy. V nedávné době způsobilo pozdvižení polské maso. Doslova hovězí panika zapříčinila, že lidé nechtěli nakupovat v supermarketech dovozové maso. Hospodyňky důrazně vyžadují maso z naší republiky. Zvyšuje se zájem o koupi masa přímo na jatkách. Maso z jatek vyjde zákazníky levněji a mají zaručenou jeho čerstvost. Lidé se také začali ptát, odkud maso pochází. Kontroly dovozového masa se v republice zcela rušit nebudou. Namátkové kontroly mohou pomoci tomu, aby lidé měli jistotu, že kupují kvalitní maso, případně masné výrobky. Konec konců salmonela, která se objevila v drůbeži z Polska způsobila mnohým lidem velké potíže.

Jen stěží dosáhneme celkové soběstačnosti v produkci potravin. Ale měli bychom se snažit, aby zrušené chovy hovězího dobytka a prasat byly z větší části obnoveny. Jen tak totiž budeme mít jistotu, že se na našich stolech objeví skutečně kvalitní maso a masné výrobky. Není všechno zlato, co se třpytí a stejně je tomu tak u některých dovozů. Markety, jejichž matky sídlí v zahraničí dávají ve velké míře přednost dovozovým potravinám. Naši domácí producenti přes všechna opatření a nařízení mají problém své výrobky na regály umístit.

Máme před sebou volby do Evropského parlamentu a jedním z bodů volebního programu je prosazování kvality potravinářských produktů. Věřme tedy, že s pomocí občanů naši kandidáti v Evropském parlamentu zasednou a budou moci splnit svůj volební program, který se zabývá problémy našich občanů a snaží se je intenzivně řešit.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama