Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2019 20:58:17

Mnohdy je lepší více přemýšlet

Mnohdy je lepší více přemýšlet

Budování averzí a nenávisti není dobrou vizitkou pro okolní svět.

V poslední době můžeme konstatovat, že se život občanů zlepšil. Klesla nezaměstnanost, došlo k navýšení důchodů, doplňují se chybějící finance ve zdravotnictví i školství. Je také snaha vyřešit i problém s nedostatkem prostředků na sociální služby. Žijeme v právním státě, kde občané rozhodují o tom, kdo usedne do poslaneckých, vládních a senátních lavic. A jen oni jsou ti, kteří mohou v našem státě docílit změny. Měli bychom si uvědomit, že Česká republika, o které se říká, že je srdcem Evropy je zatím státem, ve kterém nepůsobí teroristé a lidé zbytečně neumírají. V poslední době každý kdo chce pracovat si práci rozhodně může najít.

KSČM, která svými hlasy tolerovala vznik současné vlády pomohla svým postojem k mnohým pozitivním změnám. Příkladem může být zvýšení důchodů. Ti kteří se dnes snaží vyvolat hlasování o nedůvěře vládě poškozují důvěryhodnost naší republiky, ať už v domácím prostředí, ale také v zahraničí. Někteří členové těchto stran byli v minulosti vrcholovými politiky. Ať se snažíme jakkoli pátrat příliš pozitivního pro nás občany neudělali.

Pozůstatky podivných prodejů a privatizací řešíme dodnes. Nemluvě o horentních sumách, které odtekly do daňových rájů a umožnily tak mnohým bezstarostný život nejen v současnosti, ale i v budoucnosti. Nelze předpokládat, že tyto kauzy budou vyřešeny všechny. Ale i kdyby se povedlo vyřešit jen některé a získat finanční prostředky zpět je to zajisté pomoc pro stát i lidi v něm žijící. A právě tuto možnost prosadili poslanci KSČM. Když hovoříme s lidmi často slyšíme názor, že současné demonstrace mohou způsobit nestabilitu, kterou si rozhodně nikdo z nás nepřeje. Každý by si měl uvědomit, že je darem žít v zemi, které se vyhýbají války a terorismus. Pokud se někomu nelíbí současná situace může to vyjádřit ve volebních místnostech.

Někteří starší lidé mají strach, aby se takovéto demonstrace nezvrhly v násilí, které můžeme registrovat v okolním světě. Právo na svobodné vyjádření, spravedlivé rozsudky nám dávají předpoklad, že pokud budeme věřit naší fungující justici, není třeba si prosazení práva a spravedlnosti vynucovat v ulicích čas takto strávený by mohl být využit mnohem pozitivněji. Budování averzí a nenávisti není dobrou vizitkou pro okolní svět.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama