Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2020 18:02:37

Říkají tomu štafeta pro demokracii

Říkají tomu štafeta pro demokracii

Milion chvilek přenesl své protesty tentokrát, jak říkají na venkov.

 Milion chvilek přenesl své protesty tentokrát, jak říkají na venkov. Demokracie prý vyžaduje, aby se o ni pečovalo. Jedná se však skutečně o demokracii? Když se tato samozvaná skupina snaží organizovat protesty proti vládě, jednotlivým politikům, obviňuje lidi z korupce bez jakýchkoli důkazů či plive špínu na kohokoli. V tomto případě se rozhodně o demokracii nejedná. Jak je vidět tito ,,vyvolení“ venkov příliš nenadchli. Tato štafeta bude prý pokračovat v Jihlavě a nemine ani Brno. Pečlivě připravená komedie za podpory např. herečky Anny Geislerové má nalákat obrovské davy lidí, jak je vidět u většiny však zvítězil zdravý rozum, raději se v únorovém podvečeru věnovali rodině. Minář vyzývá k tomu, aby lidé sdělovali na politiky jejich špatné chování, aby totéž sdělovali ve vztahu k premiérovi, případně vládě.

Když se hlouběji zamyslíme, tak tento spolek rozsévá pouze zášť a nenávist. Snaží se rozbít i to, co relativně funguje. Myslím, že každý z nás má zcela jiné starosti než hrát s Minářem jeho prapodivné hry.

Na podzim nás čekají krajské volby. I ti z uskupení Milion chvilek mají možnost postavit kandidátky, vytvořit funkční program a zasadit se o to, aby se lidem žilo lépe. Prý v příhraničních regionech byla postižena kvalita sdílení lidských hodnot. Venkov byl zničen a lidem se tam špatně žije. Je to pravda, kterou si Minář pokroutil k obrazu svému. Nemálo mladých lidí odchází z velkých měst, právě na venkov, kde nachází nejen klidnější život, ale i lepší prostředí pro výchovu dětí a v neposlední řadě i lepší možnost soužití se sousedy, kteří se zde opravdu znají a umí si i pomoci.

Je spousta věcí, která dnes čeká na svá řešení. Rozhodně se však nejedná o hledání negativ. Spíše naopak. Lidé by měli hledat spojnice  náměty na řešení často složitých situací. Svět dnes řeší koronavirus. Všichni doufáme, že Českou republiku nepostihne tato pohroma. Bojíme se o své rodiny, děti a známé. Mnozí z nás si ve svém životě sáhli až na dno. V poslední době došlo k mírnému zlepšení. Klesla nezaměstnanost, zvýšila se minimální mzda i důchody. Možná by bylo mnohem smysluplnější přemýšlet o tom, jak dosáhnout dalšího rozvoje, zlepšení života obyčejných lidí, nežli vyzývat k rozbití současného stavu.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama