Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2018 20:32:03

Střípky z blanenského zastupitelstva

Střípky z blanenského zastupitelstva

Klub zastupitelů KSČM by tímto chtěl popřát hezké a příjemné prožití svátků vánoční a do nového roku 2019 přeje mnoho zdraví a úspěchů.

18. 12. 2018 se konalo druhé zasedání blanenského zastupitelstva. Složení zastupitelstva se po volbách rozšířilo z 6 na 8 subjektů.

Klub KSČM podpořil podání žádost ve výši 3 mil. Kč adresovanou ministerstvu pro místní rozvoj na opravu komunikace mezi městskými částmi Olešná – Hořice.

Důležitým bodem programu byl návrh rozpočtu na rok 2019. Klub KSČM ocenil, že rozpočet je koncipován jako vyrovnaný. V rozpočtu se nezapomnělo na financování provozu mateřských a základních škol vč. rekonstrukce jídelny a učeben, na dobrovolné hasiče, aktivity klubu důchodců, na zájmové činnosti pro mládež apod. Proto se klub KSČM po diskuzi rozhodl návrh rozpočtu svými hlasy podpořit.

Klub KSČM se opět vymezil proti rozprodávání městských bytů, které by měly zůstat v majetku města pro obyvatele, kteří se ne svoji vinou dostali do finančních problémů. Čekatelů na městské byty je dle pořadníku celkem 41. Místo toho se majetek nezodpovědně prodává. Koalice si prodej bytů i přes naše argumenty přesto protlačila.

Na bodech jednání bylo také schválení dotací pro sportovní subjekty a pro subjekty zajišťující zájmovou a kulturní činnost. Výše dotací byly vypočítány dle jednotné metodiky. I když máme k metodice určité výhrady, dle našeho názoru by na dotace měl dosáhnout širší okruh uživatelů, rozhodli jsme se poskytnutí dotací podpořit, aby měly spolky zajištěné finance na provoz zájmových kroužků zejména pro děti a mládež.

Na závěr zasedání proběhla volba předsedů a členů finančního a kontrolního výboru. KSČM se podařilo prosadit do funkce člena finančního výboru svého zkušeného odborníka. Do kontrolního výboru se podařilo prosadit 2 členy.

Klub zastupitelů KSČM by tímto chtěl popřát hezké a příjemné prožití svátků vánoční a do nového roku 2019 přeje mnoho zdraví a úspěchů.

Bc. Emil Pernica, předseda klubu zastupitelů KSČM ve městě Blansko
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama