Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2018 12:27:11

Vyznamenání, které působí zbytečný rozkol

Vyznamenání, které působí zbytečný rozkol

Myslím, že žabomyší spory kolem udělení medaile jsou opravdu špatnou ukázkou naší tolerance a pohledu na současný svět.

Některým věcem je přikládána gloriola důležitosti a rádi se s nimi pochlubíme. Některým je nasazována psí hlava, aniž se nad tím někteří jedinci blíže zamyslí. Mezi jiným poklidnou hladinu rozpoutalo sdělení, že ruský prezident Vladimir Putin udělí Puškinovu medaili ostravskému písničkáři Jaromíru Nohavicovi a to za zásluhy o upevnění přátelství mezi národy.

Ve svých písních využívá i překládané texty např. Vladimira Vysockého a Alexandra Bloka. Řeknete si, to snad nemůže nikoho rozčílit, vždyť Nohavica vyprodává haly a lidé ho mají rádi. Rozdává ve svých písních radost a jeho texty jsou lidem pochopitelné a často popisují realitu. Navíc pokud je mají rádi v zahraničí a nejedná se vždy jen o Rusko je to pro naši kulturu jenom dobře. Když se hlouběji zamyslíme je až s podivem, že stejně vehementně není určitými skupinami kritizován Pavel Bělobrádek z KDU – ČSL za své vstřícné postoje k sudetským němcům. Kolik lidí bylo vyhnáno ze svých domovů a položilo životy při vstupu německých okupantů, to vše dokáží tito mravokárci akceptovat.

Je škoda, že se objevují novodobí ,,kádrováci“, kteří svůj názor vydávají za názor veřejnosti. Myslím, že bychom se měli věnovat zcela jiným záležitostem než-li dehonestaci oblíbeného písničkáře. Je toho hodně, co je třeba řešit. Např. prodej ostravské huti ArcelorMittal působí velké obavy. Lidé, kteří zde pracují žijí v obavách a nevědí, jaký bude výsledek jednání. Odboráři poslali Evropské komisi námitky proti prodeji. Málo kdo projevuje zájem, jak tato transakce dopadne ve vztahu k zaměstnancům.

Ve společnosti rezonuje téma Afghánistán. Zemřel další voják, jak dalece je tato mise potřebná, o tom se dá velmi diskutovat. Přes to skupinu pravicově smýšlejících lidí zajímá více vyznamenání Nohavici, než-li toto téma. Především kvůli rodinám padlých by měla být znovu otevřena diskuze o tom, zda-li účast v afghánské misi je pro naši republiku prospěšná. Našim cílem by měl být mír, který řinčící zbraně a násilí oddalují.

V těchto dnech slavíme 100 let republiky. Probíhají různá diskuzní fóra a na nich padají různé názory. Často jsou zde citovány tradice demokracie, které byly u vzniku Československé republiky. K tradicím bychom se měli vracet a umožnit, aby společnost žila v klidu a Česká republika přežila dalších 100 let. Myslím, že žabomyší spory kolem udělení medaile jsou opravdu špatnou ukázkou naší tolerance a pohledu na současný svět.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blanska a předseda OV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama