Bc. František Vaněk

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2013 21:03:44

Scházející SEBEREFLEXE

Scházející SEBEREFLEXE

Niikdo za nic není odpovědný....

Když chybí sebereflexe…..

Tak máme po volbách. Dlouho očekávané výsledky jsou již známé. Asi největším překvapením je vysoký zisk hnutí ANO, velmi nízký zisk ODS a naprostý propad SPOZ. Jako „vyloučená“ exčlenka této strany /i když podotýkám dodnes jsem neobdržela žádné písemné vyrozumění z jakých důvodů jsem vlastně byla vyloučena/. Tuším, že jsem byla vyloučena, jelikož jsem manželkou rovněž vyloučeného bývalého předsedy MO SPOZ Trutnov. Toto prvenství mě těší, protože jsem asi první nejen v Evropě, ale i na světě.

Navíc má náš právní stát mezeru, protože nevím dle jakého paragrafu, bych měla podat žádost o rozvod.  Jistě tam neexistuje paragraf pro rozvod že, navrhovatelka je manželkou občana, který má své vlastní politické názory za což pyká nejen on, ale i já. Toto jen na úvod.

Po té, co předváděla SPOZ v posledních týdnech před volbami jsem tušila, že nepřekročí 5 % hranici, potřebnou pro vstup do Parlamentu, ale číslo 1,51 % je opravdu alarmující a jistě bude budit současné představitele ještě hodně dlouho.

Čekala jsem, jak se tomu vedení strany postaví. Opět mě nepřekvapili. V jiných demokratických stranách je rezignace celého vedení „většinou“ samozřejmostí, ale ve SPOZ je pouze skromné vyjádření předsedy Štengla, že za neúspěch ve volbách mohou neukojené osobní ambice několika jedinců. 

Velmi alibistické a jednoduché. Svést neúspěch na někoho jiného. Pánové Štengle, Nejedlý, Augustine, Kruliši, Mynáři a co Vaše osobní zodpovědnost a vyvození důsledků!!!

Když nezvládáte pojmenovat příčiny neúspěchu ve volbách, tak Vám bohužel obyčejná žena musí zopakovat to, na co jsem se snažila upozorňovat v našem Královéhradeckém kraji.

Již někdy na počátku srpna jsem upozorňovala na to, že nejsme vůbec vidět mezi voliči, naprosto propadl volební manažer/VM/ v našem kraji. Pokud se konaly předvolební mítinky, tak o nich vlastně nikdo ani nevěděl. Když jsem se dotazovala krajského volebního manažera, proč lidé na kandidátkách /zajímala mne mimo jiné i sl. Řezníčková-odborník ve zdravotních odborech/ vlastně nikde nevystupují /krom pana Hůlky/, tak mi sdělil, že u konkrétní osoby slečny Řezníčkové, čeká na její telefon, až se mu ozve a požádá ho o účast na některé předvolební akci. Jsem laik, ale funkce VM spočívá v tom, že koordinuje mítinky a zve na ně jednotlivé kandidáty do poslanecké sněmovny. Což on zřejmě ani nevěděl.  

Mítink v okresním městě Trutnov byl zrušen. Oficiální důvody nemoc pana Hůlky. Kdo se dostavil na náměstí, tak tam pobíhaly dvě zmatené slečny, které ani nevěděli, kdy bude náhradní termín. Myslím, že v Královéhradeckém kraji bylo na kandidátce téměř 20 kandidátů. Mítink se mohl klidně konat s tím, že by otázky byly kladeny dalším kandidátům. Následně se ke mně dostane email, který mě rozesměje. Mítink se sice neuskutečnil, nicméně Královéhradecký předseda SPOZ Bc. Miroslav Matějka, rozeslal pozvánku na schůzi předsednictva do kulturního zařízení UEFA místo UFFO. V emailu není uveden program, či zda se budou zabývat vyhodnocením dosavadní kampaně, ale nejdůležitější informací bylo, že se očekává diverzní akce vyloučených členů ze SPOZ /Dryml, Vaněk, Vaňková, Salač / a proto je nutné zajištění ochranky /věřím, že ta ochranka nebyla placena z peněz na kampaň/. Představa, jak obsazuji zmíněné kulturní zařízení v maskáčích, nejen mne baví dodnes. Zřejmě záměrně právě kvůli „možnému narušení mítinku ze strany diverzantů““ byl tento mítink v Trutnově zrušen a nahrazen mítinkem v Borovničce, kde počet členů ochranky převyšoval počet občanů, voličů. Počet obyvatel Borovničky včetně nemluvňat je okolo 400, Trutnov téměř 31 000.

Teď k osobě lídra Královéhradecké kandidátky. Pan Hůlka je možná dobrý zpěvák, ale politik? Opět selhal volební manažer, který nedokázal pana Hůlku vyzbrojit základními informacemi o kraji, za který kandiduje. Jeho tragikomické vystoupení v pořadu Reportéři ČT a následně pak v MF dnes, kdy již raději nezvedal telefon, všichni viděli. Stejně tak v zábavné show si ani nevzpomněl na jméno strany, za kterou kandiduje.  Co mě však zklamalo, jakým stylem se pan Hůlka zachoval. Prostě odešel, že na blbé otázky nebude odpovídat.  Co si o tomto měl myslet volič???

Pane Štengle, Vás jsem neviděla ani v jednom televizním pořadu, že byste se účastnil jakékoliv velké předvolební akce.  Předsedové ostatních stran byli vidět. Ať už videoklip Strany zelených, televizní reklama pana Babiše, velmi aktivní byli pan Sobotka, Filip, či paní Němcová. I předseda TOP 09 se prezentoval vtipným klipem.

Nezaznamenala jsem žádné opravdu výrazné mítinky strany SPOZ. A vsadit předvolební kampaň na zpěváka pana Hůlku a na 5 ministrů v demisi nebylo nejšťastnější a ukázalo se, že bylo velkou chybou. Velké billboardy s obličeji pár vybraných a heslem Zastavili jsme Kalouska, zřejmě nezabralo a navíc toto heslo nebylo pravdivé. Nezabrala ani Vaše až přehnaná orientace na osobu Miloše Zemana.

Ani tak zkušený člověk jako je pan Žák v superdebatě, kterou moderoval pan Moravec, byl z diskutujících daleko nejslabší a zaznamenal nejvíce času, kdy se mu obecenstvo smálo.

Chybělo ústřední heslo, s čím strana vlastně do voleb jde. V jeden moment doslova dogmatem se stala podpisová akce, Petice za navrácení neprávem získaného majetku, která však pozbyla významu po té, co SPOZ zjistila, že zatímco plýtvali čas, energii na podpisy, tak si většina stran dala přímo do volebního programu bod za navrácení majetku, který byl získán nelegální činností, korupcí.

Celé vedení místo toho, aby se věnovala skutečně volbám, propagaci programu, zajišťování mítinků, aby byla strana skutečně vidět, tak se v předvolebním období soustředilo na to, jak se zbaví lidí, kteří dlouhodobě pracovali pro stranu a prováděli mravenčí práci, ale měli tu vadu, že byli hlasitými kritiky. Viz známé odvolání původního vedení ve Středočeském a Královéhradeckém kraji, hon na paní Portovou, diskreditace MUDr. Drymla včetně Vrchlabské nemocnice, lynčování vyloučených členů. Stejně tak hodně času zabralo překopávání kandidátek, za zavřenými dveřmi se rozhodnout, na koho se má podat trestní oznámí jen proto, že má vlastní názor. Mimochodem to budou první politické procesy v našich novodobých dějinách.  Proto chápu, že již nezbyl čas na řádnou předvolební kampaň.

Sečtenou a podtrženo. Výsledkem toho všeho je číslo 1,51, spousta zklamaných členů SPOZ a u mě obavy jaké výrazy používá předseda KV Hradec Králové Bc. Miroslav Matějka, diverzanti, je nutná ochranka, porušování Stanov, lépe řečeno fakt, že se Stanovy vykládají tak, jak je potřebují ti, co jsou u koryta. Stejně tak věřím, že se dočkáme průhledného vyúčtování předvolební kampaně, která vlastně ani neproběhla, ale stála stranu desítky milionů korun. Rovněž očekávám nejen já plnou REHABILITACI ze strany vedení SPOZ.

SPOZ by se měla rychle zbavit těchto členů, kteří si pletou demokracii s vládnutím a rozkazy. Stranu doslova vydesinfikovat od parazitů a začít svojí mravenčí práci získávat zpět důvěru občanů. Rovněž by bylo dobré vypustit z názvu strany přídomek "ZEMANOVCI".

V příštím roce jsou komunální volby a tam nám voliči řeknou, do jaké míry se nám tato očista povedla

Jana Vaňková, Trutnov 28.10.2013

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama