Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2014 13:48:10

Prezident Zeman podporuje odbornou a nezávislou státní správu, ale jak do toho z

Prezident Zeman podporuje odbornou a nezávislou státní správu, ale jak do toho z

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář je, nehledě na prezidentovy proklamace na podporu odborných a nezávislých státních úředníků, v podstatě pravým opakem této představy o státní správě.

Po zvolení prezidenta působil jako sebevědomý politický aktivista, který má vše na háku. Neměl... Již mnoho lidí si láme hlavu, čím je tento člověk přínosem pro úřad prezidenta. Po delší době vystrčil růžky a tradičně to bylo trapné. Nejdříve zpochybnil soudní smír s bývalým podřízeným úředníkem, který se úspěšně bránil proti nařčení Mynáře ve věci autorství amnestie ( ponechme stranou absurdnost sporu, autorem byl prezident Klaus ). Nyní znovu svými řečmi upozornil na absenci vlastní bezpečnostní prověrky, která by pro vedoucího úředníka v jeho pozici měla být samozřejmostí. Nejdříve prohlašoval, že na plánovaný summit NATO může beze všeho jet a že mu absence prověrky, o kterou se tak zdráhal mnoho měsíců požádat, ničemu nevadí. Pouhý den na to se ale ztrapnil tím, že údajně nikdy na podobnou akci nechtěl jít a má jiné plány ( zjevně poté, co zjistil, že to není možné ). Dnes je velké téma služební zákon. Řešilo se bohužel hlavně, kdo bude moct koho a na jak dlouhou dobu jmenovat. Předpoklady pro danou funkci a kariérní řád už méně. Škoda. Dobrý služební zákon by nemohl nechat lidi jako je Mynář ve svých funkcích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama