Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.01.2016 0:03:55 - křišťálová koule

Placené parkování- opomíjíte a nezmiňujete podstatné

Dobrý den.V souvislosti s modrými zónami se stále mluví jen o vytlačení mimopražských návštěvníků. jenže situace je přeci složitější. Proč se nemluví o tom, že nejde jen o mimopražáky, ale že ani auta z jedné placené zóny nesmí parkovat v zóně jiné a že pokud vozy z PZ ráno odjedou, zaparkují logicky někde jinde- a vytvářejí problém, protože nefunguje ono škatule hejbejte se,Ještě chvíli se bude ZPS rozšiřovat a budeme tu mít parkovací nevolnictví- Parkuj před domem, ale jinam nesmíš.. V placených zónách např v Holešovicích nebo v Nuslích kolem Botiče se přes den bojí pár aut- kde parkují přes den ta ostatní? Kde není kombinovaná zóna není možné bez absolvování byrokratického obřadu legálně stát ani v pracovní záležitosti, nelze přijet na návštěvu, není možné ani llegálněnaložit senioraa´odvézt k doktorovi. .Zóny placeného stání jen sajou peníze, nic neřeší, spíš komplikují situaci. Proč se nespojíte s ostatními zastupiteli z ostatních MČ a nezasadíte se o rozumné a funkční řešení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.01.2016 23:36:12 - Bc. Jan Gabriel
 Dobrý den,
s částí Vámi uvedeného lze souhlasit a proto také nové ZPS vznikají dle nových pravidel. To že při zavedení ZPS hlavně v centru Prahy jde i o snahu snížit počet vozidel v centru města je evidentní a myslím, že správné řešení. Ulice nejsou nafukovací, míst je omezený počet. Taková je situace. Pro naložení a vyložení kohokoli již dnes existují řešení. A že jsou zpoplatněna je logické, protože jinak se dočkáme zneužívání. Pokud jde o návštěvy, i zde je řešení, a to v omezení platby v nočních hodinách tam, kde jsou instalovány parkovací hodiny. Pokud jde o vznik ZPS v dalších městských částech, je jasné, že by mělo dojít k provázanosti řešení a nabídkou parkování i jinde než v zóně, tedy například v garážích a parkovištích. Komplexní řešení by mělo být vždy součástí projektu ZPS v dané městské části.