Bc. Jan Pošvář

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.07.2019 13:01:42 - Ema Zenková

kůrovec

Dosud si s ním nikdo neví rady. Piráti hodně prosazují zelenou politiku. Máte tak jasná plán, jak kůrovcovou kalamitu zastavit? Co když budeme za chvíli bez lesů? Kdo je za současný stav podle vás odpovědný? Vždyť minimálně několik let se o problému intenzivně hovoří a přesto je čím dál větší.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.12.2019 11:51:03 - Bc. Jan Pošvář
 Dobrý den,
prosazujeme racionální zemědělskou politiku. Kůrovcovou kalamitu není reálné v některých oblastech zastavit. Tam, kde má smysl ještě bojovat, tak pro ně jsme podpořili nová opatření, aby se dalo rychleji reagovat a kácet napadané stromy za včas. Navrhli jsme a prosadili opatření, které významně pomohou při obnově lesů a nemělo by se tedy stát, že budeme bez lesů. Za současný stav může soubor událostí. Sucho, špatné hospodaření v lesích, které se nakazuje zákonem, dřívější chování Lesů ČR a převážení neodkorněného napadaného dříví, které také napomohlo rozšíření kůrovce. Část viny nesou i nezodpovědní soukromí vlastníci.
S pozdravemJan Pošvář