Bc. Jiří Holeček

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2014 19:47:43

Pro malé sportovce bude líp

Pro malé sportovce bude líp

Jiří Holeček, poslanec za klub ANO, se stal předsedou podvýboru pro mládež a sport.

Při jeho první schůzi tento podvýbor stanovil 10 základních priorit na funkční období. Některé z nich jsou plně v souladu s koaliční smlouvou a vládním prohlášením, další jsou nad její rámec.

Zásadními prioritami jsou přípravy nového zákona o sportu, snaha o navýšení čerpání z fondu prevence zdravotních pojišťoven na boj s obezitou mládeže, ale také standardy a metodika výuky tělesné výchovy na základních školách.

Podvýboru jde o to, aby bylo financování sportu transparentnější. Na příští schůzi se Jiří Holeček sejde s ministrem školství panem Marcelem Chládkem, kde budou diskutovat o deseti prioritách pro čtyřleté období, které podvýbor určil.

Řeč bude i o organizování mimoškolních aktivit dětí a mládeže. Velmi důležité je také zpřístupnit sport dětem ze sociálně slabších rodin. Problém vidí podvýbor také v tom, že se v České republice od roku 1995 zpětinásobil počet obézních dětí.

„Na vině je především změna životního stylu - pohybové aktivity dětí se snížily z tří hodin denně na 45 minut. Záležitost podpory zdravého životního stylu je přitom věcí celé společnosti,“ konstatuje Jiří Holeček, sám bývalý aktivní sportovec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama