Bc. Libor Hadrava

  • ANO 2011
  • Praha 13
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2018 16:28:00

Dobrovolní hasiči si získali můj respekt

Dobrovolní hasiči si získali můj respekt

Netradiční soutěž jednotek dobrovolných hasičů Letňanský Železňák 2018 se dnes uskutečnila na osmi stanovištích v Praze.

 Na hasiče čekaly disciplíny vycházející z reálných událostí při požáru či nehodě. Měření jejich sil byl přítomný i Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality.

„Bez ohledu na charakter soutěže se jedná o fyzicky velmi náročnou akci. Připravena je tak, aby odpovídala reálným podmínkám u skutečného zásahu. Je prubířským kamenem pro všechny účastníky, jejichž výkony striktně posuzují rozhodčí z řad zkušených profesionálů Hasičského záchranného sboru hlavního města. Jednotky pražských dobrovolných hasičů spadají přímo do mé kompetence, takže jejich výkonům a nasazení jsem přihlížel s velkým zaujetím. Získaly si můj respekt,“ uvedl radní Libor Hadrava.

Na území Prahy je Železňák považován za jedinečnou událost, při níž se setkávají profesionální a dobrovolní hasiči. Letošního, v pořadí již 13. ročníku, se účastnilo 16 jednotek dobrovolných hasičů ze tří krajů republiky. Slavnostní zahájení proběhlo v 9:00 hodin v areálu zbrojnice Letňany. Jednotky prostřídaly osm stanovišť, kde na ně čekaly modelové situace vycházející z reálných zásahů. Například hromadná nehoda, řezání motorovou pilou, záchrana tonoucího, ale také silově vytrvalostní disciplíny, sebezáchrana a další.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama