Bc. Libor Hadrava

  • ANO 2011
  • Praha 13
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2018 15:38:00

Město přispěje z rozpočtu dobrovolným hasičům

Město přispěje z rozpočtu dobrovolným hasičům

Praha rozhodla, že zbrojnice pražských Sborů dobrovolných hasičů (SDH) projdou zásadní obnovou. Rozhodnutí platné pro období následujících tří let zahrnuje i technické dovybavení jednotek SDH.

„Dobrovolní hasiči jsou dnes už nedílnou složkou Integrovaného záchranného systému hlavního města Prahy. Působí i během krizového řízení. A trvale vykazují vysokou připravenost i příkladnou profesionalitu. Na území hlavního města hrají navíc nezastupitelnou roli při povodních a činnostech spojených s výstavbou protipovodňových prvků a odstraňováním škod. Proto jsme tímto rozhodnutím navázali na Koncepci výstavby a rekonstrukci hasičských zbrojnic a dovybavení jednotek Sborů dobrovolných hasičů do roku 2021. Cílem je plně stabilizovat technické zázemí dobrovolných hasičů a současně jim vytvořit důstojné prostředí pro výkon služby,“ uvedl Libor Hadrava, pražský radní pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality.

Kromě výstavby a rekonstrukcí zbrojnic na území pražských částí, si jednotky SDH budou moci v období 2019 – 2021 pořídit i požární vozidla a stříkačky, vyprošťovací zařízení, přívěsné vozíky, čerpadla nebo nafukovací člun. Celková částka na renovaci i dovybavení schválená minulý týden Zastupitelstvem hl. m. Prahy činí 116 543 000 korun.

Vzhledem k omezeným finančním možnostem městských částí, jako zřizovatelů jednotek SDH, jsou každoročně v rozpočtu vlastního hl. m. Prahy vyčleňovány prostředky na výstavbu a rekonstrukce hasičských zbrojnic a dovybavení jednotek SDH technikou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama