Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2013 11:24:20

Zastavení výstavby D11 k Hradci by odsunulo náš region zpět na okraj Evropy

Zastavení výstavby D11 k Hradci by odsunulo náš region zpět na okraj Evropy

Ohrožení rozvoje celého regionu, nebezpečné cestování na polské hranice k Náchodu a do Krkonoš či ovzduší zamořené výfukovými plyny z těžké dopravy: to jsou jen některá negativa, se kterými se Královéhradecký kraj potýká kvůli chybějící dálnici.

Poslední reálné plány státu počítaly s dovedením dálnice D11 do roku 2015 alespoň k Hradci Králové. Podle posledních informací však výstavbě klíčové dopravní tepny kraje hrozí opět zastavení.

Královéhradecký hejtman Lubomír Franc proto oslovil vedení státního fondu dopravní infrastruktury, které mělo financování dálnice vyškrtnout ze seznamu staveb, aby celou situaci oficiálně vysvětlilo.

„Aktuální vývoj situace kolem výstavby a přípravy výstavby dálnice D 11 k Hradci Králové a dále Královéhradeckým krajem sleduji s krajním znepokojením. Zájmy obyvatel našeho kraje dlouhodobě trpí liknavým přístupem státu k výstavbě této dálnice. Ta léta končí v polích na jižních hranicích kraje a náš region je tak v podstatě stále na okraji Evropy. Chci dále usilovat o to, aby stát tento přístup změnil a věnoval této stavbě pozornost, kterou si zaslouží,“ uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Dálnice D11 byla dovedena na jihozápadní cíp Královéhradeckého kraje v roce 2006. Od té doby se řešily majetkoprávní spory, které další dostavbu brzdily. Kraji tak čtyřproudové silniční těleso stále chybí a obyvatelům Královéhradeckého kraje dosud dálnice slouží pouze jako bezpečné a pohodlné spojení mezi krajským městem a Prahou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama