Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2016 11:41:24 - KamilDánský

NN

Jak dlouho ještě chcete odkládat rekonstrukci náchodské nemocnice? Trošku mi to přijde, jak kdybyste to nechával na nové vedení

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2016 15:33:57 - Bc. Lubomír Franc

Dostavba a modernizace Oblastní nemocnice Náchod je prioritou krajského vedení. Každá stavba ale musí být správně založena, protože jinak je ohrožena její kvalita. V tomto případě se potvrdilo, že projektová dokumentace je skutečně nedostatečně zpracovaná a musí se předělat. Královéhradecký kraj se chová zodpovědně a chce stavbu založit tak, aby sloužila veřejnosti co nejlépe.

Při takto velké zakázce jsou dotazy uchazečů naprosto běžnou praxí, proto jsme ke zrušení tendru nepřistoupili dříve. Tisíc dotazů, které jsme obdrželi, je ale již opravdu mnoho. Proto jsme na dokumentaci nechali vypracovat nezávislý posudek, který její nedostatečnost potvrdil. Podle něj má projektová dokumentace vážné nedostatky a existuje tak objektivní důvod pro zrušení celého tendru podle zákona o veřejných zakázkách. Rozhodně nejsme rádi, že se stavba oddaluje a to především kvůli zaměstnancům a pacientům náchodské nemocnice, kteří už dlouho čekají na moderní nemocnici. Zdůrazňuji ale, že kraj o takovou nemocnici stojí, stavět chce a má zajištěné finanční prostředky.