Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.08.2013 10:18:04 - Jiřčáková

kumulace funkcí

Pane hejtmane, dovolí si citovat slova Vašeho kolegy z Karlovarského kraje, hejtmana a poslance Novotného, který odpovídal na podobná dotaz jako vy: ,,V případě, že bych já nebo někdo z dalších hejtmanů uspěl a byl zvolen do Sněmovny, platí výzva ÚVV ČSS, která doporučuje, aby poslanec PS PČR zvolený za ČSSD nekumuloval tuto veřejnou funkci s funkcí hejtmana, náměstka hejtmana, primátora či náměstka primátora, uvolněného člena krajské rady či uvolněného člena rady statutárního města. Poslanci za ČSSD, kteří budou zvoleni v příštích volbách do PS PČR, by si nejpozději do 6 měsíců od vzniku poslaneckého mandátu měli ponechat pouze jednu z těchto důležitých funkcí." Senátor je ale přece také důležitá funkce, stejně jako hejtman. Pan Antl také nechtěl být hejtmanem, i když preferenční hlasy na to měl, protože je senátorem. Děkuji předem za případnou odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2013 13:42:26 - Bc. Lubomír Franc

Domnívám se, že funkce hejtmana senátora se nevylučují, ale naopak vhodně doplňují. Jsem rád, že mohu jako senátor ovlivňovat celostátní témata, která se promítají i do života lidí v Královéhradeckém kraji. Jako hejtman rovněž mám velmi dobrý přehled o tom, co by bylo potřeba pro obyvatele regionu udělat a jak nejlépe rozvoj kraje zajistit. V Senátu se mi pak naskýtá jedinečná možnost regionální témata ovlivňovat a prosazovat – s tímto záměrem jsem také do horní komory parlamentu kandidoval.