Bc. Lucie Šafránková

poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2021 15:07:53

Pomáháme pracujícím rodičům – Rodina na 1. místě!

Pomáháme pracujícím rodičům – Rodina na 1. místě!

Mám výbornou zprávu o významném legislativním úspěchu hnutí SPD.

 

Dnes dopoledne Poslanecká sněmovna schválila můj návrh, který zvyšuje přídavek na dítě o dalších 200 korun měsíčně těm rodičům, kteří pracují jako zaměstnanci nebo živnostensky podnikají, rodičům, kteří si aktivně hledají práci, rekvalifikují se v rámci hledání nového zaměstnání, rodičům, kteří pečují o zdravotně postižené děti závislé na péči jiných osob anebo o malé děti do čtyř let věku v rámci rodičovské péče. 

Dosud byl přídavek na dítě pro tyto rodiče o 300 korun měsíčně vyšší, než u těch rodičů, kteří nemají příjmy z práce či podnikání a kteří si práci ani nehledají a jejichž jediným dlouhodobým příjmem jsou nejrůznější typy sociálních dávek. To jsme považovali za nedostatečné.

Náš návrh tak - ještě výrazněji, než je tomu doposud - podpoří slušné
a pracující rodiče a jejich děti a rodiny. Přesně v duchu programu hnutí SPD, ve kterém je podpora pracujících rodin s dětmi jednou z hlavních priorit!

Podpora rodin s dětmi je jednou z hlavních dlouhodobých programových priorit hnutí SPD – a  proto jsme podpořili i všechny další pozitivní úpravy v nastavení přídavku na dítě, o kterých se dnes ve Sněmovně hlasovalo.

V prvé řadě šlo samozřejmě o plošné navýšení přídavku na dítě jako takového o 26 procent oproti současnému stavu – a dále o návrh na zvýšení hranice příjmu pro vznik nároku na tento přídavek na 3,4 násobek životního minima rodiny, a to hlavně z toho důvodu, aby na tento přídavek konečně dosáhly i rodiče pracující na plné zaměstnanecké úvazky, anebo rodiče-živnostníci s měsíčními příjmy nad 15 tisíc korun. To dosud nebylo možné a byl to naprosto tristní a neakceptovatelný stav.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama