Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2020 18:19:00

Evropa staví hráz proti nezaměstnanosti

Evropa staví hráz proti nezaměstnanosti

Zamezení propouštění, modernizace ekonomiky a digitalizace společnosti. To jsou hlavní cíle Fondu obnovy, který svými hlasy podpořili pirátští europoslanci.

 Jelikož OECD předpokládá v případě druhé vlny koronaviru meziroční pokles české ekonomiky o více než 13 % HDP, Evropa se za pomoci těchto prostředků snaží zajistit stabilitu zejména v oblasti zaměstnanosti a konkurenceschopnosti firem.

„Evropa vykročila správným směrem. Ukazuje to na schopnost najít v rámci evropského projektu kompromis a jednat efektivně i v krizových situacích. Přicházející propad ekonomiky bezesporu zasáhne i zaměstnance, a proto je třeba při využití peněz myslet zejména na jejich pracovní místa. Stejně tak firmy musí mít možnost investovat prostředky do zvýšení své konkurenceschopnosti, která v kombinaci s vhodnými reformami na státní úrovni zajistí lidem stabilitu na trhu práce,“ komentoval Fond obnovy pirátský místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja.

Fond obnovy však není cílem, ale začátkem dlouhé cesty. „Nejdůležitější nyní je, aby se peníze nerozkradly. Čerpání dotací musí být absolutně transparentní, včetně uvedení konečného příjemce dotací. Prostředky musí být čerpány v prostředí, které odpovídá zásadám právního státu a musí být investovány tam, kde přinesou největší užitek, ne do inovací linek na tousty firem premiéra,“ dodává Kolaja.

„Jsem rád, že se tento krok v krizové situaci podařilo udělat rychle. Věřím, že podpoří důvěryhodnost evropského projektu u nás i ve světě. Evropa je díky Fondu obnovy silnější,“ uzavírá předseda Pirátské strany Ivan Bartoš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama