reklama

Bc. Marek Šnajdr

www.facebook.com/marek.snajdr
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2010 22:28:52

Nechceme Paroubka prezidentem

Nechceme Paroubka prezidentem

V letošním roce se uskuteční troje volby – parlamentní, senátní a komunální, které ovlivní budoucnost České republiky na mnoho let dopředu.

Na jejich výsledku bude záležet nejen to, kdo bude vládnout České republice následující čtyři roky ze sídla vlády ve Strakově akademii, jak početné budou jednotlivé kluby v Senátu a kdo obsadí městské a obecní úřady, ale i to, kdo se v roce 2013 stane prezidentem České republiky. Tento nesporý fakt bohužel v současné předvolební vřavě úplně zapadá. Z tohoto důvodu jsme se proto rozhodli upozornit na to, že v tomto roce nejde pouze o výsledek trojích voleb v roce 2010, ale i o to, kdo se stane naším prezidentem v roce 2013 a bude vykonávat prezidentskou funkci v dalším funkčním období. Zda to bude osobnost, která důstojně naváže na tradici dvou Václavů – Havla a Klause, s jejichž některými názory jsme mohli v mnoha ohledech v průběhu uplynulých let nesouhlasit, ale kteří přesto velmi důstojně reprezentovali naši zemi, nebo zda se prezidentem stane současný předseda ČSSD Jiří Paroubek, který svůj zájem o funkci prezidenta dal opakovaně najevo.

Jiří Paroubek je člověk, který byl velmi aktivní v totalitní Národní frontě a přímo podporoval a spoluvytvářel nedemokratický komunistický režim, který zdevastoval naši zemi na generace. Není proto překvapením, ze bez skrupulí spolupracuje s komunisty na každé úrovni i dnes. Ve svém nejbližším okolí je obklopen lidmi s podezřelými kontakty, pro svůj krátkodobý úspěch neváhá poslat policii proti mladým lidem, či ve své krátkozrakosti vymění stabilitu naší země za populistická a rozhazovačná gesta, kterými si kupuje voliče doslova za každou cenu. Jiří Paroubek je posedlý mocí, která z něj udělala nevypočitatelného partnera, který uvrhl úroveň české politiky na nejnižší možnou úroveň. S Jiřím Paroubke přišla do české politiky neobvyklá míra vulgarity a hulvátství, která v novodobé demokratické éře české republiky nemá obdoby. To je několik málo důvodů, proč nechceme Paroubka prezidentem v roce 2013.

Bohužel volební aritmetika prezidentské volby je neúprosná a zbývá pouze hypotetická možnost, jak nástupu Jiřího Paroubka na Pražský hrad zabránit. Pokud se totiž v parlamentních volbách 2010 podaří uspět KSČM a ČSSD, bude první předpoklad zvolení Jiřího Paroubka prezidentem v roce 2013 naplněn. Pokud uspějí obě zmíněné strany i v podzimních volbách do Senátu, dílo bude bohužel takřka dokonáno.

Proč?

Podle ústavy ČR je prezident republiky volen Parlamentem na společné schůzi obou komor. Vzhledem k tomu, že současný prezident Václav Klaus v současné době absolvuje své druhé volební období, nebude již podle Ústavy ČR v roce 2013 moci kandidovat. Politické strany následně navrhnou své kandidáty a my máme bohužel opodstatněnou obavu, že ČSSD navrhne svého současného předsedu Jiřího Paroubka. Protože ČSSD čile spolupracuje s KCŠM na úrovni krajů, obáváme se, že pokud KSČM a ČSSD v roce 2010 volebně uspějí, aplikují tento „osvědčený model" spolupráce i na celou Českou republiku a součástí zákulisních povolebních dohod se stane i funkce prezidenta republiky, kterou si Jiří Paroubek v rámci nich bude na rok 2013 rezervovat pro sebe.

Jaké jsou při tomto uspořádání jeho šance na zvolení prezidentem? Bohužel jedním slovem – VYSOKÉ, jistota jeho zvolení je v případě úspěchu ČSSD a KSČM v parlamentních a senátních volbách 2010 bohužel takřka 100%... Proč?

Vzhledem k tomu, že ČSSD letos v senátních volbách neobhajuje žádný senátní mandát, je takřka jisté, že v Senátu na podzim 2010 posílí. V současné době má senátní klub ČSSD 29 členů a k úplnému převzetí moci v Senátu stačí ČSSD uspět ve 12 senátních obvodech z 27, v nichž se letos uskuteční senátní volby. K tomu, aby měla spojená levice ČSSD a KSČM v Senátu většinu, dokonce stačí ještě méně – KSČM totiž bude bez ohledu na výsledek podzimních voleb mít v Senátu nejméně 2 své zástupce...V současnosti levice v Senátu disponuje v součtu 32 mandáty a k senátní většině ji tak na podzim stačí získat pouze 9 senátorů...To jsou neradostné vyhlídky, které nás nenechávají klidnými.

Podle volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění z února 2010 by KSČM a ČSSD měly na základě hypotetických výsledků jarních parlamentních voleb většinu 103 mandátů v Poslanecké sněmovně. Pokud by tak jarní volby opravdu dopadly a ČSSD a KSČM se na podzim podařilo společně získat 9 senátních mandátů, je takřka jisté, že by se v roce 2013 stal naším prezidentem Jiří Paroubek...

Žádáme proto všechny ty, kteří nechtějí výše uvedený katastrofický scénář naplnit, aby se aktivně zúčastnili voleb a zabránili tomuto možnému výsledku. Prvním krokem může být to, že svou nechuť k Jiřímu Paroubkovi v čele naší země, vyjádří i podpisem prohlášení, které naleznou na adrese www.NEchcemePAROUBKAprezidentem.cz a přidáte se do facebookové skupinyNechceme Paroubka prezidentem.

O tom, jak snadná může být cesta Jiřího Paroubka za prezidentskou funkcí, se můžete přesvědčit např. zde:

Neúprosné počty: favorit na příštího prezidenta je Paroubek

Prognźa pro rok 2013: Paroubek prezidentem, Rath premiérem

Neúprosné počty: favorit na příštího prezidenta je Paroubek

Rath: V roce 2013 chci Paroubka prezidentem

Paroubka potěšil Rathův návrh, aby byl prezidentem

Odsouzeni k Paroubkovi

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama