Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2019 22:54:37

Bývalí členové Regionální rady potvrdili to, co říkám od začátku

Bývalí členové Regionální rady potvrdili to, co říkám od začátku

Vyjádření hejtmana Půty k dnešnímu průběhu soudu

Dnes před soudem jako svědci vypovídali bývalí členové výboru Regionální rady, paní Hana Maierová a pánové Petr Tulpa, Vladimír Mastník a bývalý hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franz. Všichni uvedli, že je při rozhodování o dotačních projektech nikdo neovlivňoval a že se při hlasování rozhodovali na základě informací z podkladu od úřadu Regionální rady a řídili se vlastním úsudkem. “Nikdo mě neovlivňoval, ani bych nic takového nepřipustila,” řekla Hana Maierová, která svůj souhlas se změnou financovaní zpět na průběžné odůvodnila mimo jiné tím, že viděla, jak práce na rekonstrukci kostela postoupily.

Jsem rád, že bývalí členové Regionální rady potvrdili to, co říkám od začátku, tedy že jsem na ně v souvislosti s rekonstrukcí kostela ani v souvislosti s jiným dotačním projektem nevyvíjel jakýkoliv tlak a že k přechodu na průběžné financování byly logické důvody. Navíc u soudu několikrát zaznělo, že schválení průběžného financování nebylo rizikem, protože proplacení prací by předcházela důkladná kontrola stavby. To se nakonec stalo a kontrola rozhodla, že žádné peníze vyplaceny nebudou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama