Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2021 6:49:00

Do Německa i Polska jen s negativním testem

Do Německa i Polska jen s negativním testem

Spolková republika Německo i Polská republika vyžadují při přechodu hranic z České republiky negativní test na covid-19.

Společnost SMRŽO – MEDIC v současné době již provozuje odběrové místo v Hrádku nad Nisou. Od pondělí 1. března své služby rozšíří i na hraničním přechodu v Harrachově. Odběry antigenních testů budou fungovat stejně jako v Hrádku v režimu od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin. Na odběr je stále nutné se rezervovat online prostřednictvím systému Reservanto.

„Jelikož opatření na hranicích zpřísňuje i Polsko, chtěli jsme na aktuální situaci adekvátně zareagovat, a proto od pondělí 1. března zprovozníme odběrové místo v Harrachově. Chtěl bych za to poděkovat firmě SMRŽO – MEDIC a také jablonecké nemocnici. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na výraznou pomoc Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, který zajistí kontejnery a stan,“ uvedl hejtman Martin Půta.     

Pokud by se podmínky pro přechod hranic do Německa změnily, Liberecký kraj prozatím odběrové místo v Hrádku nad Nisou rušit nehodlá. Místo by sloužilo řidičům kamionů, kteří odtamtud míří do Polska.

Telefonní kontakt na odběrové místo a pro zprávu o výsledcích zůstává stejné, a to 776 822 283. Další informace jsou k dispozici ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama