Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2019 5:29:00

Kraj pokročil v projektu na autobusové nádraží a parkovací dům v Liberci

Kraj pokročil v projektu na autobusové nádraží a parkovací dům v Liberci

Rada Libereckého kraje včera vybrala projektanta dvou samostatných stavebních akcí – autobusového nádraží a parkovacího domu v Liberci. Projektová dokumentace vyjde kraj dohromady na 12 905 860 korun.

Výstavba terminálu, na který naváže vybudování parkovacího domu, začne v prvním pololetí roku 2022. Nové autobusové nádraží by mělo podle předpokladů vyjít na 200 milionů korun. Velkou část pokryjí evropské dotace. 

„Jsem rád, že příprava projektu nového autobusového nádraží pokračuje. Cestující, kteří pravidelně využívají veřejnou dopravu, nemusí mít obavu, že se nového terminálu a parkovacího domu nedočkají. Museli jsme však rozdělit projekt na dvě fáze. Můžeme tak skutečně čerpat peníze, které již na vybudování terminálu máme. Než se pak postaví parkovací dům, bude moci terminál využívat krajský dopravce. Tím, že bude v majetku kraje, ušetříme na poplatcích za vjezdy autobusů na nádraží. Dnes za to ročně platíme v rámci zajištění dopravní obslužnosti téměř šest milionů korun,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Do zadávacího řízení se na zpracování projektové dokumentace pro vybudování autobusového nádraží a poté parkovacího domu přihlásilo celkem pět účastníků. „Hodnotící komise posoudila všechny nabídky důkladně. Věřím, že jsme se výběrem dodavatele projektové dokumentace na obě investiční akce zase posunuli o něco blíž k tomu mít v Liberci konečně moderní terminál městské hromadné dopravy. Konkrétní termín dokončení zatím nemůžeme přesně říct, ale mohu ubezpečit občany, že terminál jim již brzy nabídne nové možnosti pro tolik potřebné pohodlné cestování,“ dodal Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Statutární město Liberec připravuje projekt výstavby přestupního terminálu veřejné dopravy a parkovacího domu včetně zázemí od roku 2016. Na začátku roku 2017 vyhlásilo město soutěž na architektonický návrh, ve které zvítězil Ing. arch. Petr Stolín. Poté město v březnu a dubnu loňského roku odkoupilo za 23,5 milionu korun pozemky v lokalitě stávajícího autobusového nádraží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama